zondag 14 oktober 2012

Over mijn nieuwe liefde

Vorig weekend was in Gent. Je weet wel, die toffe stad in België waar je als vegan je hart kunt ophalen. Dit keer ging ik echter met mijn vriend samen. We namen vrijdagochtend de trein en na een klein beetje vertraging kwamen we op een perfect brunch tijdstip aan in Gent. We gingen naar Lekker Gec, een biologisch buffetrestaurant waarbij je alleen betaalt voor wat je opschept.

We namen knolselderijsoep, een kommetje salade, en ik schepte 3 dingen op: gewokte groene groentne, bietencurry en een rood groente/tofuprutje :)
Lekker Gec heeft ook allerlei vega desserts, dat was smullen! We gingen voor de appelkruimeltaart en de mango bavarois... WOW ik had nooit verwacht dat een bavarois zo lekker kon zijn!

Na deze goede brunch wandelden we wat door Gent, tot we uiteindelijk bij the Greenway belandden. Een keten met gezond fast food, waarom hebben we dat niet in Nederland?

Ik dronk een koffie en mijn lief nam een sapje. Ondertussen konden we in de Vlaamse krant een vergelijkingstest van allerlei merken sojamelk lezen, erg leuk! Je kunt het hier nalezen.
Ze hebben 2 soorten vega burgers, een wortel- en een spinazieburger. Ik nam de een en mijn vriend de ander. Na 1 hap van hem geproefd te hebben had ik spijt... De spinazieburger is 10x lekkerder! Maar hoe dan ook waren het lekkere broodjes :)

Helaas regende het veel in Gent, dus we hebben vooral in restaurantjes gezeten en onder de paraplu gewandeld. We kochten ook nog bonbons bij Yuzu, waar ze een scala aan koemelkvrije bonbons hebben. Te lekker om een foto van te kunnen maken! ;-) We bezochten nog een paar biologische winkels, waar ik deze koekjes meenam:

Speculaasjes met chocoladelaagje, omnomnom! It's like chocoladekruidnoten... mét vegan logo! Wow!

Voor in de avond hadden we gereserveerd bij Komkommertijd, een geheel plantaardig all you can eat buffet. Wow! Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd te proeven, je ziet hier gevulde courgette, aubergine tempura, bulgursalade met gamrineerde champignons & olijven, een groentengratin en links het allerlekkerste (ook al ziet het er niet zo uit) savooie kool in prei-amnadelroomsausje. Daar heb ik wel 2x van opgeschept.

Toen was het tijd om naar ons hotel te gaan. Omdat we zoveel hadden gegeten bij het buffet besloten we te gaan lopen i.p.v. de tram/bus te nemen. Dat hebben we geweten. We hadden een hotel buiten de ring, want goedkoper, en hebben een goede 1,5 uur onder de paraplu vertoefd. Maar bij aankomst kregen we een heerlijke kamer aangeboden, mét bad, en we hebben als een blok geslapen. Ze boden ons nog het ontbijtbuffet aan, à 15 euro p.p., dat hebben we lekker overgeslagen want we zouden er toch alleen fruit kunnen eten. Nee, wij gingen liever naar de Ikea foodshop aan de overkant!


Daar kochten we deze gingerbread cookies. Superlekker!
Maar voor het echte ontbijt gingen we toch liever naar de Greenway. Ik moest immers nog die spinazieburger proberen ;-)

Op zaterdag was er een grote veggiebeurs, door EVA georganiseerd. Vanuit Nederland kwam een bus vol veganisten en die vergezelden wij om allerlei heerlijke hapjes te proeven op de beurs. Ook Lisette Kreischer met de Dutch Weed Burger en Daphne Wessel met Happy Herbi-lekkers waren present. Het was een leuke beurs, maar na een uur of twee hadden we alles toch wel gezien. Gingen we de stad weer in!

En zo belandden we weer bij the Greenway, waar ik deze keer ging voor een supergezond belegd broodje, genaamd 'de Groene Gentenaar'. Ook zeker een aanrader!


MAAR NU KOMT HET. We hadden dus nogal wat tijd over en op de Veggielicious beurs zagen we dat Alpro in België allerlei producten heeft die wij in Nederland (nog) niet kennen. We besloten een grote supermarkt te bezoeken. Nou was het best nog even zoeken, de Alpro producten stonden helemaal achteraan in een hoekje weggemoffeld, maar toen vonden we... HAZELNOOTMELK!Ik kocht een pak en had bij thuiskomst gelijk spijt dat ik er niet meer had meegenomen. Wat is dit lekker zeg! Ik gebruikte het om mijn favoriete winterontbijt mee te maken: havermoutpap.Toen wist ik echter nog niet dat het allerlekkerste warme choco-hazelnootmelk zou zijn...

Simpel: warm wat hazelnootmelk op met een schepje cacaopoeder en eventueel nog wat zoets... en smullen maar! It's like liquid nutella OMG!

Je begrijpt.... ik ben helemaal verkikkerd op de nieuwe melk en kan niet wáchten tot deze in Nederland ook te verkrijgen is. Na dit aan Alpro te hebben uitgelegd lieten ze me weten dat de verwachting is dat dit product begin 2013 ook hier te koop is. Oh wat duurt dat nog lang...

Voor in de tussentijd! Provamel heeft zojuist twee nieuwe soorten gelanceerd. Rijst-kokosmelk en... hazelnootmelk! Die van hen is ook nog eens zonder suiker, maar helaas ook zonder toegevoegde vitaminen en calcium. Op Plantaardig Maandag lees je een review!

2 opmerkingen:

 1. Gent is de max!
  Leuk om je review te lezen. Wij komen vaak in Gent, wij wonen er niet zo ver van.
  Absolute aanrader is ook restaurant Avalon (vegan). Eerste weekend van de maand doen ze ook gastronomische diners!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is tof, als je er in de buurt woont! Ik was vorige keer bij Avalon gaan lunchen. Maar ik vond de bediening niet zo vriendelijk en aangezien de menukaart nog hetzelfde was besloten we daar niet heen te gaan. Gelukkig keuze genoeg daar!

   Verwijderen