Het is eigenlijk een heel simpel gerecht, maar oh zo leuk als je zelf geen poffertjesijzer hebt zoals mijn vriend, en zeker als vegan want helaas wordt er in poffertjes vaak eieren of koemelk gebruikt. Dat dat nergens voor nodig is bewijst dit recept. Ik heb er alleen geen goede foto gemaakt, ik had destijds geen plannen om erover te bloggen maar dat leek me eigenlijk toch wel leuk, aangezien het een eenvoudig recept is. Dus voor één keertje een foto van het internet ;-)
Voor een heleboel poffertjes heb je nodig:
- 250 gram bloem
- 400 milliliter sojamelk op kamertemperatuur (of andere plantaardige melk)
- 1 zakje gist
- 2 gram zout
- 2 eetlepels agavestroop of suiker
- plantaardige margarine
- poedersuiker
Als het goed is is je beslag nu minstens tweemaal zo groot. Roer even door met de garde. Verwarm je poffertjesijzer en bestrijk met wat margarine. Doe in elk kuiltje een theelepel beslag, bak ze mooi bruin. Bestrooi met poedersuiker en geef er wat margarine bij als je dat lekker vindt.
Ooooh ik ben dol poffertjes! Wij hebben ook een tosti-ijzer met extra's. Ik wilde al een vegan poffertjes-recept zoeken. Ik weet wat we volgend weekend voor de lunch eten!
BeantwoordenVerwijderenLeuk hè! We houden hier binnenkort een poffertjes- & kolonisten avond, ook zo tof :)
Verwijderen