Ik dacht altijd dat baba ghanoush veel werk zou zijn, maar dat viel hartstikke mee. Je legt de aubergines in de oven, gaat 40 minuten wat anders doen (uiteraard de afwas in mijn geval) en mikt daarna alles in de keukenmachine. Wel raad ik je aan om dit te maken met aubergines van de markt, uit de aanbieding of uit eigen tuin, anders wordt het best prijzig.
- 2 aubergines
- 2 teenjes knoflook
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 85 gram tahin
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde peterselie (of 1 eetlepel verse)
- peper en zout
- optioneel: handje verse muntblaadjes
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het stengeltje van de aubergines af en snij er aan beide kanten een snee van ongeveer 4 centimeter in. Snij de twee knoflookteentje in de lengte in vieren en prop deze in de incisies in de aubergine (met het mes kun je ze erin proppen). Leg de aubergines op de bakplaat en doe deze 40 minuten in de oven.
Als je de aubergines eruit gehaald hebt ga je ze ontvellen, dus als je niet zulke vuurvaste handen hebt kun je beter 5-10 minuten wachten. Ontvel beide aubergines geheel, dit gebruik je niet meer.
Het vruchtvlees mét knoflookvulling doe je in de keukenmachine. Voeg citroensap, olijfolie, tahin, komijn, paprikapoeder en peterselie toe en pureer. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer met fijngesneden verse munt erdoor. Verse peterselie of koriander kan ook. Gebruik als dip met groenten of stukjes pita of Turks brood, of gebruik de baba ghanoush als broodbeleg. Smullenn!
Bedankt, Alynda - heel handig, ook omdat kant-en-klare baba ganoush meestal ei binnen heeft zitten, dus niet geschikt is voor veganisten.
BeantwoordenVerwijderenNu moet ik het wel een keertje gaan proberen.
BeantwoordenVerwijderenNa de budget challenge dan.
Ik heb jou genomineerd ;)
BeantwoordenVerwijderenhttp://blog.deplantaardigekeuken.nl/
http://www.veganisme.org/veganisme/awards/award-2013/
Verwijderen