zaterdag 31 augustus 2013

Een flinke besparing

Het kostte wat tijd, maar ik heb mezelf 350 euro bespaard. Nee, geen typfout, geen vergeten komma, 350 euro! En dat zonder er een half uur voor te hoeven fietsen ;-)  Toegegeven, het kostte wel wat tijd om een en ander uit te zoeken.
 
Deze post heeft voor de verandering eens niet zoveel met eten te maken, maar in het kader van de aankomende BudgetChallenge vond ik het toch leuk om te vermelden.

Het is namelijk zo dat mijn i.phone abonnement bijna afloopt. Gek genoeg moet je er zelf achteraan om te zorgen dat dit contract niet automatisch verlengd wordt, wat ik echt héél raar vind. Op je werk gaat dat toch ook niet zo als je contract afloopt? Nou goed, de klantenservice was gratis dus ik hing 10 minuten aan de lijn en zegde het abonnement op. Nou had ik 2 telefoon abo's, want smartphone-belminuten zijn duurrr... dus ik had een aparte sim only voor de lange gesprekken (al probeer ik die zoveel mogelijk via skype te doen, maarja, gaat niet altijd).

Ik ga nu naar gewoon 1 goedkoop sim only abonnement. Dat bespaart me al 200 euro per jaar :-) en dan heb ik zelfs nog een ruime internetbundel. Maar ik heb het geluk dat de provider die ik toch al overwoog, ook nog eens studentenkorting aanbiedt. Woohoo!En toen ik toch bezig was met regelzaken besloot ik ook eens te kijken naar mijn internetabonnement. Ah, dat had ik eerder moeten doen. Ik kan gratis overstappen naar een andere provider bij wie ik meer MB's per maand krijg, en dan op jaarbasis ook nog 75 euro bespaar. Gek genoeg is een 1-jarig contract in dit geval goedkoper dan een 2-jarig (dat is bij energieleveranciers ook wel eens zo!), maar goed, prima, dan toch een 1-jarig contract. Over een jaar dus weer vergelijken!

De laatste flinke besparing haal ik uit het omzetten van mijn woonverzekering naar een studenten-woonverzekering. Dat kan weer nu ik weer studeer :-) en dat scheelt 63 euro per jaar. Ben benieuwd of er meer kortingen zijn waarvan ik kan profiteren.

Ik dacht altijd dat ik al de goedkoopste abonnementen had, omdat ik altijd alles tot in detail uitpluis. En het wáren ook zeker de goedkoopste abo's, op het moment dat ik ze afsloot. Maarja, 3-4 jaar later gaat die vlieger niet meer op.

Hoe dan ook, vanaf hoef ik die 350 euro per jaar niet meer te verspillen! Hopsakeee terug ermee. Bijna een half jaar boodschappen (als je altijd volgens de BudgetChallenge zou shoppen dan) :)

Hou jij je abo's in de gaten?

5 opmerkingen:

 1. Relaxed! Dat is zeker een mooie besparing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top! Ik heb juist een aantal maanden geleden een smartphone genomen en helaas kan ik maar een jaar abonnement erbij nemen omdat ik volgend studiejaar naar het buitenland ga op uitwisseling. Dan wil ik niet nog voor een (goedkoper) tweejarig Nederlands abonnement hoeven betalen...
  Voor de rest zit internet bij mijn studentenkamer inbegrepen.

  Ik ga trouwens ook de budget challenge proberen! Mezelf vandaag dus maar op een Starbucks soja coffee frappucino getrakteert, voor de laatste keer.. Ik vindt het best spannend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen week had AppEvent ook een leuke aanbieding; RingCredible was 1 dag gratis te downloaden (normaal ook niet duur) maar via deze app kan je vanaf je mobiel voor 1,4 cent per minuut bellen naar vaste nummers en voor 7 cent naar mobiele nummers. Hartstikke handig als je belminuten van de provider op zijn, want daar zijn ze vaak een stuk duurder.
  Succes met de challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De prijs die je betaalt voor een minuut bellen is altijd ongeveer 3 cent. De rest betaal je (indien geen sim-only) aan het afbetalen van de telefoon plus de rente over dat "geleende" bedrag. Eerst zelf het bedrag voor de telefoon bij elkaar sparen en dan een sim-only abo nemen is nog altijd het goedkoopst. Niet elk jaar of elke twee jaar een nieuw toestel is natuurlijk nog voordeliger en beter voor het milieu en voor de gezondheid van de mensen (kinderen) die uitgebuit worden om die dingen te maken.

  BeantwoordenVerwijderen