We liepen naar de buurtsuper en troffen daar de bloemkool in de aanbieding. Er was nog precies één basilicumplantje over om deze heerlijke bloemkool-pestosoep te maken... zo werd de soep omgedoopt tot 'meant to be soep'. Ideaal in de zomer, nu de bloemkolen volop in het seizoen zijn!
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 uitje, in blokjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel arrowroot of maïszetmeel
- 4 eetlepels edelgist
- 1/2 pakje plantaardige room (optioneel)
- blaadjes van 1 basilicumplant
- zwarte peper
- zout naar smaak
- geroosterde pijnboompitten of gebroken walnoten
Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit de ui 5 minuten met deksel op de pan. Pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuutje mee. Voeg de bloemkool en 3/4 van de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken. In de rest van de bouillon los je de arrowroot/maïszetmeel op.
Voeg de arrowroot samen met edelgist toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit, voeg room en basilicum toe en zet de staafmixer erin. Proef en breng op smaak met zout en peper, en eventueel nog wat edelgist. Serveer de soep met pijnboompitten of stukjes walnoot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten