woensdag 28 augustus 2013

Wie wat bewaart, heeft wat...

.. om op te ruimen. Serieus. Bewaren is niet altijd goed. Ok, voor sommige wijn misschien. De meeste wijnen kun je echter beter binnen redelijke tijd opdrinken, tenzij je dol bent op dure wijnazijn.


Waar sommige mensen de 'wie wat bewaart, heeft wat'-regel als levensmotto aanhouden, past 'wie wat weggooit heeft ruimte' meer bij mij :).  Ik ben ook totaal geen neatfreak ben, maar ik hou totaal niet van spullen die ik niet gebruik. Dat heb ik echter niet geërfd van mijn voorouders, m'n familie is druk bezig een huis leeg te ruimen wat al heel, heel erg lang spullen heeft staan vergaren. Serieus, niks geen stof vergaren maar spullen. En dat huis moet binnen afzienbare tijd leeg. Dus al die kamers  waar je eerst zo lekker kon stuff-surfen (weer eens wat anders dan couchsurfen!), die moeten helemaal leeg. Een hels karwei! Als ik af en toe tijd heb kom ik helpen maar lange tijd leek het net the never ending story.

Gelukkig komt het einde nu in zicht. Een groot deel van de bewaarde spullen gaan naar een betere bestemming waar ze hopelijk vaker het daglicht zullen zien. Veel spullen gaan naar mensen die het nodig hebben, via via of via stichtingen. Wat verder nog bruikbaar is gaat naar de kringloop, echte troep wordt afgevoerd naar de stort.

Deze 2 lifesavers heb ik kunnen redden van een leven bij een nieuwe anonieme eigenaar:


En met lifesavers bedoel ik uiteraard niet de 2 fluffypuffy's die je links en rechts op de foto ziet ;-). Nee, deze alien-esque plastic wannabe tupperware is een echte taarthouder!

Nooit meer gedoe met kartonnen taartdozen, die dan net niet hoog genoeg blijken te zijn voor je slagroomtaart (maarja hij zit er nu al in dus... knutselen maar), etc etc. Gewoon, taart erin schuiven, deksel erop en gaan met die banaan! Nouja, ze kunnen nog steeds niet op de fiets vervoerd worden, maar dat is ook gewoon eigenlijk onmogelijk met taart. Ik ben heel benieuwd hoe mensen zullen kijken als je hiermee de tram binnen stapt ;-)

Ik kan niet wachten tot het volgende feestje waarbij ik met een shiny happy vegan taart binnenkom. Misschien zelfs wel 2, want ik heb 2 van deze awesome dozen gekregen. Woop woop!

Hoe vervoer jij je baksels naar een feestje?

4 opmerkingen:

 1. Leuk, ik heb via via ook een tupperware taartdoos gekregen om mijn lekkere baksel in mee te nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook eerder van als ik het niet nodig heb, weg ermee (naar de kringloop als het nog bruikbaar is ;-)).
  Het grootste deel van mijn familie verzamelt echter ook graag spullen...

  Zo'n tupperware taarthouder hebben we hier ook, is heel handig. Ik wou dat ik er ook twee had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die taarthouders heeft mama ook dus ik wacht tot ze die ooit in een opruimbui weggeeft(alleen is ze meer van het bewaarprincipe). Als ik een traktatie ofzo moet vervoeren denk ik eerst na over het vervoer voordat ik iets maak. Meestal ga ik dan voor een cake. Of wat ik ook al heb gedaan is de afwerking ter plaatse doen.

  BeantwoordenVerwijderen