Foto van acefitness.org |
Voor 24 cookies heb je nodig:
- 150 gram meel
- 35 gram cacaopoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1/2 theelepel bak soda
- 80 milliliter plantaardige melk
- 80 milliliter zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel appelciderazijn
- 1/2 theelepel amandel extract
- 150 gram suiker
- abrikozen- of frambozenjam
1. Verwarm de oven voor op 175 graden, neem twee bakplaten en doe hier een siliconen bakmat of bakpapier op.
2. Meng de droge ingrediënten in een kleine kom.
3. Neem een ruime kom en meng hierin de natte ingrediënten en de suiker. Klop dit even goed door.
4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer door.
5. Nu komt het spannende gedeelte. Maak je handen goed nat onder de kan (of neem een kommetje met water). Neem balletjes van een deeg, ter grootte van een walnoot. Doe het balletje op de bakplaat en druk het een beetje plat. Ga zo door tot het deeg op is.
6. Bak de cookies een ruime 5 minuten. Haal dan de bakplaat uit de oven. Met je duim (of een lepeltje) maak je een 'vingerafdruk' in de cookies. Hierin doe je dan een beetje jam.
7. Als alle cookies gevuld zijn, doe je ze nog een ruime 5 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat een kwartier afkoelen op de plaat. En aanvallennnn!
Tip: Ikea verkoopt soortgelijke cookies die 100% plantaardig zijn. Dat zijn deze:
Ze doen me denken aan koekjes uit Vegan with a Vengeance en die waren ook heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen