Voor twee personen heb je nodig:
- 150 gram rode linzen
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel Patak's currypasta
- 1 liter water
- 1/2 bloemkool
- 200 gram sperziebonen
Doe de bloemkool erbij in de pan, deksel erop, en laat 10 minuten koken. Ondertussen snijd je de sperziebonen in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
Pureer de soep met de staafmixer, tot alle bloemkool gepureerd is. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Laat de soep nog zo'n 5 minuten pruttelen en serveer.
Lekker met naanbrood en koriandertapenade erbij.
Wat maak jij graag met bloemkool?
Goed plan..
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog een bloemkool liggen die niet helemaal wit meer is..
Voor de soep geen probleem, lijkt me.
Ik gebruik bloemkool vaak in geroerbakt met rijst, seitan, amandeltjes en kerrie, of gewoon met gekookte piepers en een burgertje.
(maar dat hadden we gisteren al met broccoli, nu maar iets anders!)
Wat is die currypasta eigenlijk?
BeantwoordenVerwijderenIk heb thuis green curry paste staan, kan die erin?
Groene curry pasta is voor Thaise gerechten. Deze is voor allerlei Indiase dingen :-) is eigenlijk een kruidenmix op olie. My favourite :-)
BeantwoordenVerwijderenJouw gerecht met bloemkool klinkt ook super, Eefje!
Klinkt lekker! Krijg je dan zo'n licht oranje/roze soepje? Of gaat ie eerder naar de groene kant door de bonen?
BeantwoordenVerwijderenHelaas kon ik geen foto maken (inmiddels wel weer trouwens! :D), maar de kleur is eigenlijk heel licht, de linzen geven nauwelijks kleur af en het geheel was net wat donkerder dan bloemkoolwit.
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ik de verkeerde curry had, er stond "mild" op maar het was HEET!! Ik heb er heel veel soep van gemaakt, door het te verdunnen met kokosmelk en bouillon en zelfs een beetje suiker, maar het bleef heet!! Ik vond het lekker, maar de kinderen...........
BeantwoordenVerwijderenGelukkig vonden ze het naanbrood wel lekker!!