woensdag 5 oktober 2011

Geroosterde pastinaak & wortel

Dit gerecht is doodeenvoudig, maar toch heel smaakvol. Het was een goede combinatie met de fake fish steak, die ik kocht bij de vegetarische toko Sie San hier in Den Haag. Niet in de buurt? Kijk dan eens in het boek Non*fish*a*li*cious van Lisette Kreischer, hoe je zelf een tofu-visje in elkaar draait.

Het is heerlijk om een restje fijngesneden verse dille hierin te verwerken, maar gedroogde dille kan ook prima. Kelpvlokken kocht ik ooit bij een rawfood winkeltje in Amsterdam, maar een norivel kan ook prima. (Die welke normaliter gebruikt worden voor sushi, ja.)

Je hebt nodig voor twee personen:

  • 4 pastinaken
  • 4 wortels
  • beetje olie en zout
  • dille
  • kelpvlokken of een nori vel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pastinaken en wortels in de lengte doormidden, en dan nog eens. Deze kwarten snijd je in stukken van een centimeter of 3.
Leg ze in een ovenschaal en doe er wat olie over. Het liefst gebruik ik een sprayflesje, maar je kan ook voorzichtig gieten vanuit het dopje van de oliefles.

Bestrooi met wat zout en de kruiden. Als je nori gebruikt, maak deze dan fijn door met je handen te verkruimelen of even in de blender te doen. Hoe fijner de nori, des te meer de smaak op de groenten komt.

Rooster de groenten zo'n 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten