woensdag 19 oktober 2011

Tempeh burgertjes

De zon scheen, ik zat lekker wakker te worden bij de kachel met een soy latte en vond dat het wel weer eens tijd werd voor een decent brunch. Ik bladerde mijn Vegan Brunch kookboek door ter inspiratie en kwam vervolgens op het idee om wat te maken met het blok tempeh dat nog in de koelkast lag. Het werden deze tempeh burgertjes, geserveerd met de English muffins uit het kookboek. Ik heb er drie dagen van kunnen ontbijten, ideaal :-)

Je hebt nodig:

  • 1 blok tempeh van circa 300 gram
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel agavestroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/2 theelepel salie
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel thijm
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels meel



Snijd de tempeh in 4 blokken en stoom deze een kwartier. Laat afkoelen.

Rasp de tempeh fijn boven een kom. Voeg de overige ingrediƫnten toe en meng het tot een deeg.

Vorm 6 burgertjes en bak ze in wat olie op een laag vuur totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Serveer op een broodje zoals de english muffins, met wat veganaise, tomaat, augurk en eventueel een plak tofutti cheddar'kaas'.


3 opmerkingen:

  1. Die mensen bij McDonalds weten niet wat ze missen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk..ik heb je recept opgeslagen wij hadden linzenballetjes vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen