maandag 31 oktober 2011

Kookboeken challenge week 2

En wat voor een week was dat! In deze week zou ik 3 recepten uit een boek van Lisette Kreischer maken, maar daarnaast had ik ook vrijdag al het kookavondje waar ik al over blogde, en gisteren een (zeer geslaagde!) Halloween potluck waarvoor ik ook al een tijd in de keuken zou staan.

Het was dus even passen en meten, dus besloot ik aan het begin van de week al wat receptjes te maken en mee te nemen naar een Viva Las Vega's vergadering. Ik koos voor het boek Ecofabulous, dat vol staat met kleine gerechtjes, dus dat was een prima keuze.

Ik maakte de volgende recepten:

Rode kool truffels
Dit recept was even knoeien en stoeien. Een dag vantevoren blancheerde ik de rode kool, mengde het met de overige ingrediënten en zette het - zoals het recept aangaf - een nacht in de koelkast. Om de volgende ochtend een schaal met een keihard chocolademengsel er weer uit te halen. Kon het weer op de kachel om kneedbaar te worden ;-)
Het was overigens errug lekker, zeer machtig, maar een bijzondere combinatie.


Gebakken knolselderij
Knolselderij en sexy op een foto kunnen niet samen in één zin (zie je?). Ik ben alleen bekend met deze knol door een erwtensoep, maar hij blijkt ook erg lekker te zijn om gewoon met wat peper en zout op te bakken!Tofu JumJum
Een prima manier om tofu te bereiden. Zet het een nachtje in deze marinade, en bak het op in de pan (of in de oven, zoals ik deed. Minder afwas :D) Was volgens sommigen erg lekker door de minestronesoep die bij de vergadering op tafel stond, die vegans ook! Zelf zou ik hem het liefst eten bij Oosterse gerechten.Wat deze week mij heeft gebracht? Lisette's kookboeken sluiten niet aan bij hoe ik graag kook of een kookboek gebruik. De index is onbruikbaar, het is erg lastig om iets op te zoeken of terug te vinden in het boek. Daarbij kook ik het liefst hele gerechten, maar daarvan heb ik er zeer weinig gezien in het boek. Het is wel een goed boek als je een groentepakket hebt en geen idee wat je met een schorseneer, aardpeer of koolraap aanmoet. Maar aan de andere kant moet je toch veel je eigen fantasie gebruiken om de recepten aan te vullen tot een volledige maaltijd. Desalniettemin (i just love that word) , eurh, ohja, desalniettemin vond ik het wel leuk om nog eens wat meer receptjes uit te proberen. En om rode kool truffels te eten!

2 opmerkingen:

  1. Hmmm ik heb een groente tas, dus ik zal dit boek toch eens uit de bieb halen dan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zeer benieuwd naar die rode kool truffels... Weird!!!

    BeantwoordenVerwijderen