donderdag 24 februari 2011

Docu: Het Systeem

Anita Reerink is een Nederlandse filmmaker en actievoerder. Zij maakte de documentaire 'Het Systeem', over de vee-industrie in... Nederland!

Jawel, een documentaire in het Nederlands en óver Nederland. We zien veehouders aan het woord, maar ook artsen, wetenschappers, microbiologen en ook de burger op straat is niet overgeslagen. En ja, ook good old Gerda Verburg, voormalig minister van Landbouw, komt aan het woord.

Stel je voor, er ligt een plan op tafel om nieuwe kerncentrales te bouwen. Een stuk of 20, hier in Nederland, met als doel de opgewekte energie verkopen aan het buitenland. De winst gaat naar de sector en de gevaren van die centrales, ach joh, daar betalen we dan toch gewoon allemaal voor met onze belastingcenten?

Klinkt dat een beetje gek? Het is precies hoe het nu gaat met de vee-industrie. Anita vertelt er meer over. De documentaire duurt een klein uur en is hier te bekijken.


PS: share the knowledge! laat hem aan vrienden, vriendinnen, familie, collega's en kennissen zien. Lijkt het je wat om een filmavond met plantaardige hapjes erbij te organiseren? Ik help je er graag bij!

1 opmerking:

  1. Wat een goede docu.
    Ik ga hem wel adviseren, het is zo mooi dat het de economische en volksgezondheid belicht, argumenten waar de gemiddelde vleeseter wel gevoelig voor is in tegenstelling tot dierenwelzijn, helaas....

    BeantwoordenVerwijderen