- 1/2 geprakte of geblende banaan (in muffins, cake, pannenkoeken)
- 3 eetlepels geblende silken tofu ( in dichte cake (niet luchtig) of brownies)
- 1 1/2 eetlepel egg replacer (natuurwinkel) + 2 eetlepels water (in cookies of andere krokante dingen)
- 4 eetlepels yofu (muffins, cakes)
- 2 eetlepels gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water (in gebak met sterke smaak, dan proef je het niet)
- 3 eetlepels appelmoes
In sommige producten blijkt ei echter geheel overbodig te zijn. Zo bak ik al jaren pannenkoeken met alleen pannenkoekenmix sojamelk. Okee, ik geef toe, ik meng eigenlijk vaak zelf de pannenkoekenmix: beetje meel, bakpoeder en klaar. Veel goedkoper! Je kan dan ook nog afwisselen met bijvoorbeeld maïsmeel of boekweit. Ook lekker.
En zoals ik eerder deze week blogde zijn ook wafels prima te bereiden zonder eieren.
Ik eet graag scrambled tofu, een goede vervanger voor roerei of gebakken ei op zondagochtend. Ook frittata en quiche maak ik graag met tofu, er komt geen ei aan te pas! In het kookboek 'Vegan Brunch' van Isa Chandra Moskowitz staan ook recepten voor een tofu omelet. Die heb ik echter nog niet geprobeerd, wie weet binnenkort.
Zijn er recepten met ei die jij graag plantaardig zou willen maken? Laat het me weten!
Dit ga ik even Tweeten en Prikborden. Cool!
BeantwoordenVerwijderenJa tofu omelet lijkt me ook wel interessant :)
BeantwoordenVerwijderen