zaterdag 12 februari 2011

Heerlijke vega croissants

Dus jij dacht dat het voorbij was met de verse, knapperige croissantjes bij het ontbijt op bed, sinds je bent overgestapt op een plantaardig dieet? Wrong!

Toegegeven, in de meeste croissants zit roomboter, en soms zit er ook ei in. Je kan daardoor niet zo makkelijk een plantaardig croissantje bij de bakker halen, maar niet getreurd: in de koeling van de AH vind je een heerlijk, plantaardig alternatief!


Zo uit m'n hoofd weet ik niet of de variant van Danerolles ook geheel plantaardig is. Deze huismerkversie in elk geval wel! (Evenals de knoflookbroodjes en het pizzadeeg dat je ernaast vindt in de koeling.)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pot koffie, snijd wat fruit en niet te vergeten: rol croissantjes! Je kan de croissants nog luxer maken door er chocolade in te doen, bijvoorbeeld pure hagelslag of een stukje pure chocolade. Of bestrooi ze met kaneel en wat suiker.


De croissantjes moeten dan 10-15 minuten in de oven, let even op de verpakking ;-) het verschilt ook per oven, heb ik gemerkt.Serveer met jam of hagelslag, of plantaardig broodbeleg naar keuze :-)

Wat eet jij graag bij je ontbijt op bed?

5 opmerkingen:

 1. Yofu van Provamel smaak limoen/melisse met suikervrije speltcreusli van Barnhouse, stukje fruit erdoor, uitgeperst sinaasappeltje erbij een een kopje groen geluk thee van Sonnentor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te weten :)) Ik zou er echt niet naar hebben gekeken, ik dacht dat croissants altijd met boter waren :O

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankzij jou het pizzadeeg ontdekt. Maar die croissants die bevatten wel melkzuur, kan plantaardig zijn, maar neem toch liever die van Daneroles waar dat niet in zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, heerlijk hè!

  Volgens mij wordt melkzuur (op commerciële schaal) altijd door bacteriën gemaakt. Zie ook http://www.food-info.net/nl/e/e270.htm De naam is alleen een beetje ongelukkig, dat komt door de chemische structuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zit wel transvet (geharde plantaardige vetten) in... hoe kijk je daar dan tegenaan? Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar ;)

  Leuke blog trouwens! En leuke recepten! Succes verder met je budgetchallenge!

  Groetjes!
  Diana

  BeantwoordenVerwijderen