Op een vrije ochtend had ik zin in havermout én bananenpannenkoeken. Na een tijdje twijfelen dacht ik, waarom niet gewoon allebei?
Deze pannenkoeken zijn in no time klaar. Als je gewend bent aan een licht ontbijt, kan je hier met zijn tweeën van eten. Maar voor een uitgebreide zondagsbrunch kan je er ook 2 nemen!
Voor 2 flinke pannenkoeken heb je nodig:
- olie om in te bakken
- 2 rijpe bananen
- 50 gram havermout
- 35 gram spelt- of tarwemeel
- halve theelepel bakpoeder
- 125 milliliter plantaardige melk
- theelepel vanille extract
Verwarm een koekenpan met wat olie.
Prak de bananen fijn en roer dan de havermout erdoor heen.
banana havermout |
Voeg vervolgens het meel en bakpoeder toe en roer nogmaals door.
Doe de plantaardige melk en vanille erbij en roer het tot een mooi beslag. Doe de helft van het beslag in de pan en laat het een beetje uitlopen - maar niet te veel, dit worden luchtige, amerikaanse pancakes. Bak ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
Lekker met wat zoets erop zoals appelstroop, jam of agavestroop.
Nog een idee met een overschot aan bruine bananen: In stukjes snijden, laten invriezen, en dan in de blender = overheerlijk 'room'ijs!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee! Kan ik met de laatste paar wel proberen :)
VerwijderenMMM,...Wat lekkere pannenkoeken!
BeantwoordenVerwijderenYummie all the way! :)