maandag 20 februari 2012

Getest: pindarepen van Zonnatura

Zonnatura, wie kent ze niet? Hét merk voor reformproducten bij de alledaagse supermarkt. Hoewel je tegenwoordig steeds meer biologische producten van eigen merken vindt (hoera!), maakt Zonnatura de bijzondere producten. Zoals verschillende soorten pure kruidenthee, fijne muesli's, vegetarische paté voor op brood en ook een paar heerlijke snacks zoals chocoladerijstwafels en natuurlijke drop.

Onder de categorie snacks vallen ook de pindarepen die ik samen met een vriendin uitprobeerde.De repen kwamen precies op het juiste moment. Stel je voor: eind van de middag, 2 hongerige meiden die elkaar al veel te lang niet gezien hebben aan de soja lattes. Daarbij is zo'n reep om te snacken ideaal.

Ik kocht ze bij de Plus voor € 1,59. Daarin zitten 3 verpakkingen met elk 2 repen.De zogeheten 'pinda crunch' heeft een goede bite. Op het eerst smaakt ie zoet, maar als je doorbijt krijg je een hartige pindasmaak. De combinatie doet denken aan suikerpinda's - maar dan in een handige reep zonder plakkerige handen. En zonder vervelende toevoegingen, deze repen bestaan vooral uit pinda (70%), maltosestroop en een beetje rietsuiker. Ook nog eens glutenvrij dus, if that's your thing.

En nou komt ie. Je zal misschien denken 'nou best duur, 1,59'. Of misschien denk je 'hè, maar er zit toch suiker in'. Allebei waar, natuurlijk. Maar deze crunchy's waren lifesavers op een onverwachts lange dag met daarna een mislukking bij het koken. Ik at één zo'n pakje om een uur of 16:00, en al was m'n eten pas om 19:30 klaar, ik kon eigenlijk nog wel even doorgaan. Ideaal!

Wij vonden het beide een dikke 9, deze crunchy's. Waren er maar meer van dit soort snacks te koop!

Kijk op de website van Zonnatura voor meer bijzondere producten.

PS: Inmiddels ben ik erachter dat deze repen helaas niet bij Albert Heijn te koop zijn. Plus, C1000 en Coop hebben ze wel. Laat je het me weten, als je ze nog ergens anders ziet liggen?

5 opmerkingen:

 1. ha, doen me denken aan de Mr. Tom's die ik in berlijn vond, tijdens zo'n zelfde scenario.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker hoor, ik kocht ze ook vandaag. Meteen de hazelnoot meuslirepen van Euro Shopper gekocht, ook mooi vegan en nog goedkoop ook (8 repen 88 ct)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En wat is dan maltosestroop?
  Maar inderdaad de repen zijn heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kruidvat verkoopt ze!!

  BeantwoordenVerwijderen