zondag 26 februari 2012

Groentepakket & menu week 8

Oh jee, ik loop achter! De afgelopen week ben ik druk geweest, weinig thuis, er gaat van alles kapot in huis en ik kwam niet veel aan koken toe. Gelukkig kan ik het groentepakket dan makkelijk een week stopzetten, maar omdat je altijd een week vooruit bestelt heb ik nu even heel veel.

In het pakket van deze week zitten:

Raapstelen, bieten, prei, witlof en groene kool

Er zaten ook een paar appels in maar die wilden niet op de foto.


Met deze groenten wil ik maken:

***


***

Scrambled tofu met raapstelen

***

Prei-haverroomsoep

***

Bietenburgers om als lunch mee te nemen

***

Roergebakken groene kool met wakame (zeewier), tofu snippers en rijst

***


Even wat minder hoofdgerechten dus, om alle groenten 'weg te werken'! Want van vorige week heb ik nog een halve rode kool, een halve Chinese kool en 2 bieten, waarmee ik ook nog wel wat warme maaltijden kan bereiden.

2 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar de haverroomsoep,zelf heb ik een rodekoolsalade gemaakt van de week maar weinig tijd gehad om op mijn blog te zetten.
  Ik heb weer genoten van je log vooral van de nieuwe luchroom bij je in de stad, jammer dat je dit op het platteland niet ziet, ja ieder voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar denken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, wat voor salade heb je ermee gemaakt? Ik had ook rodekoolsalade, met sjalotten, cashewnoten en gebakken seitan. Was ook lekker op brood.
   Het is inderdaad jammergenoeg nog voorbehouden voor de (grote) steden, al die leuke biologische initiatieven. Maar het is een groeiende markt, dus wie weet..!

   De soep komt deze week online :)

   Verwijderen