zaterdag 4 februari 2012

Groentepakket & menu

Sindskort heb ik weer een bio groentepakket. Ik vind het niet alleen fijn dat ik seizoensgroenten uit Nederland heb, maar ook dat ik gevarieerder eet door zo'n pakket. En dat de groenten op natuurlijke wijze geteeld zijn. Groot voordeel met internet is dat je van te voren kunt opzoeken wat er in je pakket zit (en dus eventueel ook kunt kiezen om een weekje over te slaan, bijvoorbeeld als er alwéér prei in zit). Ook heel handig is dat je inspiratie kunt opdoen over groenten die je nog niet kent. Vroeger hadden mijn ouders ook zo'n pakket en dan was het toch vaak gissen. Lang leve groentetassen 2.0!

Ik verklapte al dat ik een puur Hollands pakket heb. Daarin zitten voornamelijk groenten, en soms ook fruit, zoals deze week.

Kropsla (alvast gewassen), koolraap, peertjes, appels, waspeen, raapstelen en prei

En dan begint de speurtocht door kookboeken, blogs en receptensites. Naast het groentenpakket koop ik nog oesterzwammen en boerenkool. De gerechten die ik ermee ga maken:

***
Salade met de kropsla, handje raapstelen, gebakken oesterzwammen, cranberry's en mieriksworteldressing

***

Puree van koolraap, appel en gember, met gestoomde raapstelen en gemarineerde, gebakken tofu

***

Ovenschotel met tofu-gehakt, prei, aardappelschijfjes, en vega kaas

***

Spirelli pasta met witte bonen en in balsamico gesmoorde peen en boerenkool
***
Ik weet nog niet precies wat ik wanneer ga eten, dat laat ik afhangen van waar ik trek in heb en hoeveel tijd/kooklust ik die dag heb. De meeste recepten maken meerdere porties dus ik vries ook wel wat in, en ik eet vaak warme lunch. (Of koude lunch die warm is geweest... If you get what I mean.)


Komende week houden een vriendin en ik ook nog een burger night, we gaan deze supergezonde bietenburgers maken. Ik ben heel erg benieuwd!

3 opmerkingen:

 1. Hee, wij hebben dezelfde groentetas! Alleen heb ik deze nog niet opgehaald :) Soms wel lastig bedenken wat je er mee moet doen, maar dat gaat steeds beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk hoor die groentetassen. Ik heb er ook nog een fruittas bij. Het geeft zo,n tevreden gevoel al die lekkere groenten en fruit en zo gezond. Op zaterdag kijk ik wat er in het pakket zit zodat ik daar mijn weekmenu op kan aanpassen. Het blijft iedere keer weer een uitdaging. Die bietenburgers ga ik zeker een keer proberen, die lijken mij heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een fruittas erbij ja! Heerlijk. Het is ook niet duur voor bio groenten en fruitjes.

   Verwijderen