woensdag 15 februari 2012

Wat eten we vandaag?

Of eigenlijk, wat at ik gisteren? Ik vind het altijd leuk om van anderen te lezen wat ze zoal eten en hoe zij hun maaltijden indelen. Bij deze eens mijn dagmenu:




ontbijt:
havermoutpap met een lepel appelstroop, zonnebloempitten, goji bessen en rozijnen
sinaasappel
sojalatte

lunch:
3 wraps met hummus, kropsla, radicchio, geroosterde aubergine en kiemen

tussendoor:
appel
banaan

avondeten:
curry met rode linzen, wortel, ui, bruine rijst en handje cashewnoten en kiemen erdoor

's avonds:
een kop warme chocosojamelk

5 opmerkingen:

  1. ontbijt: havermout pap met kaneel en banaan, groene thee en een glas mandarijnensap (persmandarijnen)

    Tussendoor ontbijtkoek met gember en thee

    Lunch: 2 tosties, een met tofutti mozzarella en olijven de andere met Granovita 'knackworstjes', mosterd, ketchup, gefruite uitjes en thee

    Tussendoor: stukje rijstchocolade en thee

    Diner: gebakken krieltjes met in de oven gegaarde sperziebonen met knoflook en walnoot tapenade

    Avond: thee met een stukje fruit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. klinkt goed! ik heb ook wel eens mandarijnensap gedronken, lekker zoet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een wrap met sla en hummus nam ik regelmatig mee! handig!
    mijn "dagmenu" was/is

    ontbijt
    appel en mandarijntje, kommetje havermoutpap met rijstmelk en kaneel.
    tussendoor
    twee gedroogde vijgen en twee stukjes gedroogde appel
    lunch
    paar gebakken champi's met wat gecrublede (ehh? haha), drie rijstwafels met healthy planet spread en tuinkers
    vanavond een salade met linzen en geroosterde pompoen erbij. maar nu eerst mn sportkleding uit en maar eens naar de super :)
    (en jouw tijden kloppen ook niet! stom gedoe..)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hee, ik ontbijt wel vaak met havermoutpap en gooi daar dan soms rozijnen en of noten in, maar áppelstroop had ik nog nooit bedacht! Goed idee zeg. :) Kaneel en banaan klinkt trouwens ook goed.

    Ehm, ik had vanmorgen heel saai 'beschuitpap': volkorenbeschuiten met warme amandelmelk en gebroken lijnzaad, groene thee (genmaicha) en sinaasappelsap.

    Tussendoor: soja cappuccino.

    Lunch: kliekje Thaise curry. :D

    Bij de thee straks een zelfgebakken griesmeelkoekje.

    Avondeten: erwtensoep met plantaardige knaks, bruschetta's en huzarensalade van een kliekje pastinaak-aardappelpuree met maïs, erwtjes, wortel, augurk en komkommer.

    Vanavond (als we Lost kijken bij mijn neef) lekker nog cranberry muffins. Normaal snoep ik niet zoveel maar het is VRIJDAG! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Appelstroop is echt lekker erdoor! Ik wil altijd wel wat zoets door de havermout, en dit is precies goed. Geeft ook een mooi kleurtje en het is heel gezond :)
      Beschuitpap heb ik nog nooit van gehoord, maar het klinkt lekker!

      Enneurh, over snoepen gesproken, ik heb me vanavond tegoed gedaan aan een speculaas- en een chocolate chip cupcake. Had een Disney avond met vriendinnen en één van hen had zomaar vega cupcakes gebakken. Hoera!

      Verwijderen