zaterdag 28 april 2012

Indonesisch gebakken tempeh op een Amsterdamse food party

Zoals Laura al schreef hebben wij vorig weekend onze vrouwelijke vormen getraind op een potluck bij haar thuis.

De gastvrouw bij de goedgevulde tafel

Ik heb een stel prachtig bewogen foto's weten te maken van al het lekkers (hongerrrr!) voordat ik mijn buikje mooi rond heb gegeten. En dit is nog lang niet alles, want later kwamen er nog veel meer bijzondere gerechten bij zoals Pisang Stamppottaart, cigköfte en bie(r)tjessalade.


















 Rauwe spaghetti!








EN TOEN KWAM HET TOETJE KWAMEN DE TOETJES


Oma's vegan appel bosbessen taart







Dus ja, wat eet je dan nog wel?


Zelf nam ik tempeh kering mee - Indonesisch gebakken tempeh. Het is supermakkelijk, superlekker en supervet! Maar het is dan wel weer low carb, if that's your thing. Je moet alleen even langs de toko voor de ingrediënten. Het gaat zo:


  • flink wat neutrale olie om in te bakken
  • 400 gram tempeh
  • 2 sjalotten, grofgesneden
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 flink stuk laoswortel, grofgesneden
  • 5 rode pepers, zeer fijngesneden
  • 1-2 eetlepels tamarinde pasta
  • 2 eetlepels palmsuiker
 

 

Verwarm een laag olie in een grote koekenpan en snijd de tempeh in reepjes. Bak de tempeh in 10-15 minuten bruin, schep goed door zodat de reepjes aan alle kanten gebakken worden. Laat de tofu uitlekken op een bord met keukenpapier.

Doe de sjalot, knoflook en laos in de keukenmachine en maal fijn. Verwarm nog wat olie in de pan (of gebruik overgebleven olie) en bak dit zachtjes 5 minuten aan. Doe de peper erbij en bak nog 2 minuten. Vervolgens doe je tamarinde en palmsuiker erbij, roer door en voeg de tempeh toe. Die bak je dan nog 5 minuten zachtjes in de marinade.

Lekker bij roergebakken groenten en rijst, of Indonesische gerechten zoals sayur lodeh.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen