maandag 16 april 2012

Vijf makkelijke tips op maandag

Om de week goed te beginnen heb ik vijf tips voor je, om op eenvoudige wijze wat meer plantaardig te eten. Je hoeft immers niet radicaal je eetgewoonten om te gooien, je kunt ook stapje voor stapje naar een betere wereld toe werken!


 1. Drink sojamelk (of rijst-, haver- of amandelmelk) in plaats van koemelk. Er is keuze genoeg en je vindt het tegenwoordig bij elke supermarkt!
   
 2. Koop eens hummus voor op brood, er zijn veel variaties op dit gezonde broodbeleg. Kijk in de koeling bij de sla'tjes.
   
 3. Snack na het uitgaan met een broodje falafel in plaats van döner kebab. Minstens zo lekker en veel beter voor je lijf.
   
 4. Kook 1 dag in de week eens een vegetarische avondmaaltijd, inspiratie vind je o.a. op dit blog, op Plantaardig Maandag en op de site van de Vlaamse EVA.
   
 5. Bak op zondagmiddag eens een vega taart voor je collega's. Jij een leuke middag, zij een lekkere traktatie!Op deze wiki vind je een hele verzameling van puur plantaardige producten.


Ga jij deze tips toepassen? Of heb jij nog andere handigheidjes? Laat het ons weten!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb geprobeerd sojamelk in ons huis te krijgen, maar mijn vriend vind dit niet lekker. Wel hebben we ons boter voor op brood vervangen voor de soja variant. En dit bevalt ons goed, dus nog een gemakkelijke tip :)

  Wist je trouwens al dat er een Nederlendse meatless monday link up is op vegetarische blogs? Misschien kan je je daar ook bij aansluiten. Hij heeft nogal weinig deelnemers momenteel :( Ik vind hummus erg lekker trouwens :) Maar tot nu toe heb ik enkel zelfgemaakte gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sojamelk is inderdaad even wennen, ik vond het eerst ook niet lekker. Het is het wennen waard, want het is zoveel gezonder! Heb je al eens amandelmelk geprobeerd? Die is echt lekker! Leuk dat je zelf hummus maakt, dat doe ik ook regelmatig :-)

  Die meatfree monday heb ik voorbij zien komen, maar ik snapte niet zo goed wat de bedoeling ervan was. Zal er nog eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die taart die op de foto staat, heb je daar een link/recept van? Het lijkt op de rijsttaart die ik vroeger lekker vond, hopenlijk vind ik nu t recept naar een suikervrije;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Excuses voor de late reactie! Dit is het recept voor de kokostaart van de foto: blog.deplantaardigekeuken.nl/2012/03/kokos-roomtaart-als-bedankje.html, ik heb hem (nog) niet suikervrij gemaakt. Laat je het weten als je het probeert?

   Verwijderen
  2. Ah, dank je! Zou dit ook met een rijst kunnen?

   Verwijderen