Normaal gesproken is het natuurlijk zo dat je samen een kindje op de wereld hebt gezet en dan elkaar niet meer zo leuk vindt. Maar wat nou als je een gave blog op de wereld heb gezet en dan elkaar ook heel gezellig vindt? Dan word je natuurlijk co-bloggers!
Want ja, Laura en ik zijn beide verslaafd aan verse koriander, en kunnen uren zwijmelen over de perfecte chocoladecake. Of over de perfecte man, ook niet geheel onbelangrijk! We ontmoetten elkaar een jaar geleden op het Fabulous Food Festival en dankzij de moderne technologie is het reuzemakkelijk om een LAT-Co-bloggerschap te doen ;-)
Laura is een Amsterdamse zangeres die je misschien al hebt gespot in the Voice of Holland. Op dit moment werkt zij druk aan haar eerste CD, want ze heeft een prachtige stem. In de tussentijd wil ze zich als tofu warrior toch ook graag inzetten voor een heerlijke plantaardige wereld, vandaar haar verschijning op deze blog! Overigens blijft Laura voor altijd 29, houdt ze van lipstick en luipaardprint en ze vindt het net als ik vreselijk moeilijk om van haar zelfgebakken vega taarten af te blijven, waarvan hier een voorbeeld:
RECEPT VOOR LAURA'S WORTELTAART
- 375 gram (spelt)bloem
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 1/2 tl baking soda
- 3 tl kaneel
- 2 tl nootmuskaat
- 2 tl piment
- 1 tl vanille
- 3 el gemalen lijnzaad met 120 milliliter warm water
- No Egg voor 3 eieren
- 120 milliliter zonnebloemolie
- 120 milliliter agavestroop
- 240 milliliter appelmoes
- 150 gram geraspte wortel
- 3 eetlepels geraspte gember
- 100 gram walnoten, in stukjes
- 55 gram geraspte kokos
- 1 pakje tofutti Cream Cheese naturel (250 gram)
- 160 gram poedersuiker
- sap en rasp van 1 citroen
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een 24 cm springvorm met bakpapier - vet licht in met zonnebloemolie en besprinkel met wat bloem.
Meng de bloem met de kruiden, bakpoeder en baking soda. In een grote kom meng je het lijnzaadpapje, de No Egg, olie, agave en appelstroop. Roer voorzichtig de droge ingrediënten erdoor tot het een egaal beslag is. Tenslotte roer je de wortel, walnoten, gember en kokosnoot erdoor tot het een dik beslag is. Doe dit in de voorbereide springvorm en bak zo'n 40 - 45 minuten (tot een satéprikker er schoon uit komt).
Als de taart volledig is afgekoeld meng je de cream cheese, poedersuiker en citroen door elkaar en bedek de cake hiermee. Decoreer eventueel nog met wat walnoten en geniet ervan met wat vrienden, terwijl jullie meezingen met een cd van Amy Winehouse!
Haha leuk verhaal. Ik wacht alle leuke blogs in ieder geval af en geniet van jullie recepten (al is het soms alleen kijken).
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Leuk dat je bij ons mee leest! :-)
Verwijderen