zondag 22 juli 2012

Cutting back on the carbs

Nadat ik de hele maand juni suikervrij heb gegeten, ging er iets mis hier. Hoewel ik me nog zo had voorgenomen rustig aan te blijven doen met de suikers, ging het al gauw vrij hard terug de verkeerde kant op met de koekjes en chocola. OEPS! Dat was absoluut niet de bedoeling. Ik heb mezelf dus teruggeroepen en besloten om weer even koolhydraatarm te gaan. Dat werkt voor mij het beste qua diëten. Schijnbaar ben ik erg gevoelig voor koolhydraten en zodra ik ze laat staan is mijn eeuwige trek gelijk weg, een heerlijke gewaarwording.

Met trots kan ik dan ook vertellen dat ik sinds dinsdag al 2 kilo kwijt ben (voornamelijk vocht dat je vasthoudt als je koolhydraten eet) - ondanks dat ik gisteravond met een pot amandelpasta en een lepel op de bank zat ;-). Omdat het niet bepaald gebruikelijk is om op deze wijze te eten wou ik er een blogje aan wijden om eens te laten zien hoe zo'n dag eraan toe gaat.


Ontbijt: komkommerschijven met tuinkruidenspread
(Een licht ontbijtje want ik had niet zoveel trek!)


 Lunch: groene asperge quiche (zonder bodem!) met no-muh kaas
& groene salade met tomaatjes en pittige avocado-dressingDiner: roergebakken broccoli, champignons en vega kip (van de toko) met sesamzaadjes en Chinese peper


Het is dus veel groenten wat de pot schaft, met wat meer eiwitten dan normaal (bij elke maaltijd wel een eiwitbron, wat sowieso niet verkeerd is!) en over vetten hoef je je geen zorgen te maken als je low carb eet. Laat de noten maar komen! Ik weet van mezelf dat ik dit meestal niet zo lang volhoud, want het kost meer bereidingstijd en vooral meer afwas om zo te eten. Ook in sociale situaties is het niet bepaald handig (voor zover veganisme dat al wel is...), maar goed, alles wat er nu afgaat is toch maar weer mooi mee genomen! De komende tijd zul je hier dus wat gezondere gerechten voorbij zien komen :)

3 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit zeg! Leuk om wat maaltijd ideetjes op te doen.

  Ik vind het ook altijd heel fijn om niet de hele tijd trek te hebben als ik de kh wat terugschoef. Voor mijn vriend werkt het ook heel goed. Ik ben nu aan het experimenteren met lasagne en moussaka recepten met weinig kh.

  Misschien een idee om wat meer dingen te maken waar de meerdere dagen van kunt eten, zodat je niet zo vaak hoeft te koken en afwassen? Hier is de afwas ook oneindig, zeker als we allebei de hele dag thuiswerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's wel een goeie tip! Ik vind het alleen lastig om grotere hoeveelheden low carb food te maken, omdat het meeste zoveel verse groenten bevat, of ik roerbak dingen en dat is niet zo lekker om nog eens op te warmen. Ik moet toegeven dat ik het nu ook maar een week heb volgehouden om echt streng low carb te eten, maar blijf er wel op letten :) Ben benieuwd naar je lasagne/moussaka recept! Vooral dat laatste vond ik altijd erg lekker.

   Verwijderen
  2. Moussaka staat erop! Ongeveer 25 gram kh per portie, dus niet bepaald een recept voor 'fase 1', maar aanzienlijk minder dan de gemiddelde avondmaaltijd. Dit kun je heel goed in grotere hoeveelheden maken en invriezen.

   http://vegetus.nl/moussaka-met-amandelroomsaus/

   Verwijderen