Deze soep is mega gezond want door de spinazie & peterselie is ie zeer rijk aan belangrijke vitaminen & mineralen zoals ijzer, vitamine B11 (foliumzuur), calcium, kalium en vitamine C. Enjoy!
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram verse spinazie, gewassen
- 500 milliliter groentebouillon
- vruchtvlees van 2 avocado's
- 2 handjes verse peterselie
- peper en zout naar smaak
- pompoenpitten
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan (mét anti-aanbaklaag) en fruit de ui een kleine 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg vervolgens de helft van de spinazie toe met wat groentebouillon. Als de spinazie genoeg geslonken is doe je de rest erbij, samen met de groentenbouillon, avocado en peterselie. Zet de staafmixer erin en maak er een gladde soep van. Breng op smaak met peper en zout en doe er wat pompoenpitten in voor de crunch - of noten/pitten naar keuze.
Wat een goed idee! Er zijn nooit genoeg manieren om meer spinazie te eten. Ik ben dol op avocado in soep. :-)
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk recept, dank je wel!! Voor mij was 1 avocado voldoende, en de pompoenpitten was ik stomweg vergeten, maar het is schoon op gegaan!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk dat je het geprobeerd hebt! :)
VerwijderenAlynda, voor hoeveel personen is dit recept?
VerwijderenIk geloof dat het 4 kommen maakte, maar het is alweer een tijd geleden... wellicht iets meer of minder :)
VerwijderenLekker soepie, dankjewel voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Ik serveer de soep met gebakken paddestoelen.
BeantwoordenVerwijderen