woensdag 18 juli 2012

Avocado-spinaziesoep

Kort geleden heb ik spinazie herontdekt en nu voeg ik het als het even kan overal aan toe. Zo stond ik laatst ineens weer met een zak spinazie in mijn handen, die had ik onbewust meegenomen bij het boodschappen doen ;-). Samen met de twee rijpe avocado's uit de fruitmand wou ik iets in elkaar flanzen voor het avondeten. Het werd deze soep: doodeenvoudig en toch héél smaakvol. De avocado's zorgen voor een romige soep, zonder sojaroom toe te voegen. Handig voor hen die liever geen soja eten. Met een broodje erbij maak je de maaltijd compleet, maar vergis je niet: dit soepje vult echt heel erg! Eet er niet te veel van ;-)

Deze soep is mega gezond want door de spinazie & peterselie is ie zeer rijk aan belangrijke vitaminen & mineralen zoals ijzer, vitamine B11 (foliumzuur), calcium, kalium en vitamine C. Enjoy!






  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie, gewassen
  • 500 milliliter groentebouillon
  • vruchtvlees van 2 avocado's
  • 2 handjes verse peterselie
  • peper en zout naar smaak
  • pompoenpitten


Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan (mét anti-aanbaklaag) en fruit de ui een kleine 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg vervolgens de helft van de spinazie toe met wat groentebouillon. Als de spinazie genoeg geslonken is doe je de rest erbij, samen met de groentenbouillon, avocado en peterselie. Zet de staafmixer erin en maak er een gladde soep van. Breng op smaak met peper en zout en doe er wat pompoenpitten in voor de crunch - of noten/pitten naar keuze.

7 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee! Er zijn nooit genoeg manieren om meer spinazie te eten. Ik ben dol op avocado in soep. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk recept, dank je wel!! Voor mij was 1 avocado voldoende, en de pompoenpitten was ik stomweg vergeten, maar het is schoon op gegaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je het geprobeerd hebt! :)

      Verwijderen
    2. Alynda, voor hoeveel personen is dit recept?

      Verwijderen
    3. Ik geloof dat het 4 kommen maakte, maar het is alweer een tijd geleden... wellicht iets meer of minder :)

      Verwijderen
  3. Lekker soepie, dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk! Ik serveer de soep met gebakken paddestoelen.

    BeantwoordenVerwijderen