woensdag 25 juli 2012

Komkommer-spinaziesoep met munt

Vorige week deelde ik al mijn recept voor een heerlijke avocado-spinaziesoep met jullie. Al uitgeprobeerd? Het is echt een aanrader, maar wellicht iets te romig met het warme weer waar we nu van kunnen genieten. De spinaziesoep van vandaag is een fris soepje dankzij de komkommer & munt. Een bijzondere combinatie! Als je ervan houdt kun je de soep ook koud eten, als een soort groene gazpacho. Voor een voller soepje kun je ook (vegan!) room gebruiken in plaats van amandelmelk.




  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 300 gram verse spinazie, gewassen
  • 350 milliliter groentebouillon
  • 1 komkommer, geraspt
  • 2 handjes verse munt
  • 100 milliliter amandel- of sojamelk
  • 1 eetlepel oregano
  • peper en zout naar smaak

Verwarm de olie in een soeppan (mét anti-aanbaklaag) en fruit de ui zo'n 5 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en bak even door. Giet er wat bouillon bij om het te laten slinken, als er plek is doe je weer wat spinazie erbij, totdat alle bouillon en spinazie in de pan zitten.

Voeg komkommer, munt, amandelmelk en oregano toe. Zet de staafmixer erin en pureer tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Ook erg lekker om er nog wat edelgist over te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen