- 1 eetlepel olie
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 300 gram verse spinazie, gewassen
- 350 milliliter groentebouillon
- 1 komkommer, geraspt
- 2 handjes verse munt
- 100 milliliter amandel- of sojamelk
- 1 eetlepel oregano
- peper en zout naar smaak
Verwarm de olie in een soeppan (mét anti-aanbaklaag) en fruit de ui zo'n 5 minuten. Voeg de helft van de spinazie toe en bak even door. Giet er wat bouillon bij om het te laten slinken, als er plek is doe je weer wat spinazie erbij, totdat alle bouillon en spinazie in de pan zitten.
Voeg komkommer, munt, amandelmelk en oregano toe. Zet de staafmixer erin en pureer tot een egale massa. Breng op smaak met peper en zout. Ook erg lekker om er nog wat edelgist over te strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten