maandag 2 juli 2012

Pasta met broccoli & kruidentofu

Hebben jullie er al van gehoord? Alpro Soya heeft een nieuw soort tofu op de markt gebracht:



Het lijkt op gewone tofu, maar het is een gekruide variant. Ik heb hem bij de Jumbo gespot en was  gelijk nieuwsgierig naar hoe het zou smaken. Het heeft een tijdje in de koelkast staan wachten tot ik besloten had wat ik ermee zou doen, en dat deze pastaschotel geworden. Ik denk dat blokjes gekruide tofu ook erg lekker zijn door een salade. Als dat iets te diehard-tofuhead voor je is, kan je ze even opbakken of in de oven bakken. Het kan denk ik ook erg lekker zijn bij risotto, dat ga ik met het volgende pakje proberen.




Voor 4 personen:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 1 flinke broccoli, in roosjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zo'n 350 milliliter passata di pomodori
  • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 pot olijven (uitgelekt), of zoveel je lekker vindt
  • 1 pak Alpro gekruide tofu √† 250 gram

Kook de pasta volgens de verpakking. Stoom de broccoli 5 minuten (ik deed dit in een zeef, op de pan waarin de spaghetti kookte).

In een ruime pan verwarm je de olie en fruit de ui zo'n 5 minuten. Voeg de knoflook toe, bak nog 1 minuut. Doe dan de broccoli, passata, Italiaanse kruiden, zout, chilipoeder en olijven erdoor. Breng aan de kook. Verkruimel de tofu erboven en verwarm even mee. Serveer met de spaghetti. Je kunt er ook nog wat edelgist over strooien voor extra cheesy smaak.


Laat je het weten als je iets lekkers met de gekruide tofu hebt gemaakt?

1 opmerking:

  1. Ik was al op zoek geweest maar kon het nog niet vinden, bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen