zondag 26 mei 2013

BREAKING NEWS: DopHert biedt oplossing gebrek vegan food Amsterdam!

Stel nou dat je in Amsterdam woont. Je bent daar erg trots op en komt ook liever niet buiten de stad - eigenlijk vind je de rest van het land platteland of buitenland. Toch hoor je af en toe van die tenenkrommende berichten, bijvoorbeeld uit Den Haag. Niet alleen opende daar de eerste Vegetarische Slager en de eerste vegetarische supermarkt van Nederland. Kort daarop opende de allereerste Vegetarische Snackbar haar deuren, gevolgd door vegan restaurant Veggies on Fire. En alsof dat nog niet genoeg was, kwamen er ook nog twee vegetarische restaurants bij: Leaf en Symbiose.

Je kunt je als Amsterdammer dan afvragen of het niet eens tijd wordt te emigreren, of op zijn minst een stedentrip naar verre oord te maken. Maar voor de Mokumer die het echt niet over zijn/haar hart kan verkrijgen om buiten te stadspoorten gesignaleerd te worden, is er nu ook een oplossing.
De meiden van Dophert willen een winkel openen, in Amsterdam!


Wat kun je je daarbij voorstellen?

Een prettige plek met welkome en open sfeer, waar je de lekkerste vegan delicatessen vindt, en een met liefde gemaakte maaltijd kunt meenemen voor thuis. Waar je aan een grote eettafel kunt genieten van een sojalatte en een chocolademuffin. Waar je kookworkshops kunt volgen. En waar je terecht kunt voor een hippe vegan nagellak of lippenbalsem. En een plek waar wij onze voorraad kunnen opslaan en onze productiekeuken kunnen huisvesten.

Ken je Dophert nog niet? Lees even bij op hun website, 'cause you're missing out!


Om deze winkel te openen hebben Laura & Balda een startkapitaal nodig. Dit willen ze verzamelen via crowdfunding. In dit filmpje vertellen ze je er meer over. (en inderdaad, wie goed kijkt ziet mij ook voorbijkomen, ik hielp ze met koken tijdens het luxe 4-gangendiner voor 130 personen vlak voor kerst!)


Nieuwsgierig geworden? Check hun pagina bij 'CrowdAboutNow' om meer te lezen over de voorwaarden en over hoe jij een steentje kunt bijdragen (en dat steentje krijg je over 3 jaar een stukje groter terug!). Niet alleen om die arme Amsterdammers aan een vegan friendly restaurant te helpen natuurlijk ;-) Maar gewoon omdat het een geweldig initiatief is, de meiden van Dophert héérlijk kunnen koken en omdat we hopen dat er over 10 jaar door heel Nederland Dophert-winkels zitten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten