dinsdag 14 mei 2013

Getest: blueberry ice cream van SoYeah

Je gelooft het misschien niet, maar vlak nadat ik begon met de green smoothies al ontbijt werd ik ziek. Het begon met blaasontsteking, wat gelukkig na een liter cranberry sap en speciale cranberrysmoothies best snel weg was. Toen kwam oorontsteking, en die breidde zich uit naar mijn keel. Naar! Elk woord wat ik moest uitspreken deed pijn. Vooral al die Hollandse woorden met 10 g's per vierkante centimeter erin, autsj!

Als ik keelpijn heb wil ik maar één ding, en dat is ijs. Véél ijs. Het meest verzachtend werkt waterijs, en dat komt mooi uit, want dat is altijd plantaardig. Anders eet ik eigenlijk nooit zoveel ijs - behalve als het 30 graden buiten is, dan vind ik het wel lekker verkoelend, maar anders vind ik de kou niet zo prettig aanvoelen aan mijn tanden. So anyway, ik had nu toch al flink wat perenijsjes gegeten,  en ik was - eigenwijs als ik ben - toch gaan werken in de hoop dat als ik weinig zou praten het wel mee zou vallen. Nou het viel niet mee, weinig praten gaat ook niet als je in een winkel werkt en ondanks dat ik een liter water per uur dronk stond mijn keel in brand. In mijn pauze deed ik mijn best om mijn gezonde salade te eten, maar ik wou eigenlijk maar 1 ding... Ijsssssssssss!!

En toevallig was er net een nieuwe soort vegan ijs.... blueberry ice cream van het merk SoYeah! Een mooi moment om die eens uit te proberen.
De verpakking vind ik er leuk uit zien, ook al vind ik ze best veel lijken op het ijs met koemelk erin dus het is altijd checkcheckdoublecheck of je nou vegan ijs in je handen hebt. Eén zo'n beker ijs kost ongeveer € 3,90 als ik me goed herinner, en dan heb je ook wat! Ik kreeg het in elk geval niet in één keer op, ondanks de keelpijn ;-)

Het ijs bleek een beetje paarsig te zijn:


Hoewel de kleur niet het meest aantrekkelijke aan dit ijs was... Was de smaak wel bijzonder goed! Het ijs is heerlijk romig, dat komt waarschijnlijk doordat er een beetje kokosmelk doorheen zit. Je proeft niet dat je soja ijs aan het eten bent, wat ik wel vaak heb bij andere soorten soja ijs (bv die choco en vanille variant van het merk Van Rijsingen wat je in de supermarkt koopt). Om die reden koop ik meestal liever rijstmelkijs van Bonvita, of Professor Grunschnabel ijs. Maar dat hoeft niet langer! Deze blueberry ice cream, te koop bij de biologische winkel, maakt alles goed en geeft weer hoop op een toekomst met soja ijs. Yum!

Ik geef dit ijs een 8.

(want er gaat toch vrij weinig boven het choco-rijstmelkijs van Bonvita. ;-))

2 opmerkingen:

  1. Beterschap en waar kan je dit ijs kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ai sorry ik had het er niet expliciet bij vermeld, maar ik werk in een biologische winkel. Daar is dit ijs verkrijgbaar :)

      Verwijderen