vrijdag 6 september 2013

BudgetChallenge dag 3 & 4De afgelopen dagen gingen al een stuk beter dan de 2 daarvoor. Misschien had het met het ontbijt te maken, ik ontbeet beide dagen met rijstepap. Maar misschien lag het ook wel aan de 4 sneden roggebrood met hummus als lunch. Ik heb eigenlijk beide dagen grotendeels hetzelfde gegeten. Het kan ook komen doordat ik al een beetje gewend ben geraakt aan het studieritme, of doordat de afgelopen 2 dagen korter waren (qua studie:)), of doordat ik beter had geslapen. Je ziet, ik begin al helemaal te wennen aan het wetenschappelijk denken en bedenk nu voor de simpelste dingen al bijna 100 verklaringen.

Anyways, bijgaand een overzicht van wat er de afgelopen 2 dagen op mijn budgetmenu stond. Ik ben nog steeds op zoek naar goedkope tussendoortjes, die heb ik nodig nu ik niet met scrambled tofu ontbijt ;-) fruit is wel handig, aangezien ik dan meteen aan mijn 2x fruit per dag kom die verplicht is tijdens de BudgetChallenge (zie hier de regels). Helaas vult fruit niet zo lang, het duurt meestal max 1 uur voordat m'n maag weer van zich laat horen (en dat is dan in het geval van een banaan, bij alle andere soorten heerlijk juicy fruit kun je na een half uur alweer rekenen op een knorconcert).

Dus: tips voor tussendoortjes zijn welkom!

Afgelopen dagen at ik...Woensdag
ontbijt:
rijstepap met half kokosmelk, half water, rozijnen, kaneel, kardemom, lijnzaad, 1/4 mango (0,29)
1 kop koffie (0,07)

1/2 mango (0,17)
1 pot thee van 1 zakje (0,05)

lunch:
4 sneden roggebrood (0,20)
1 bakje budget hummus (0,25) recept volgt!

1 banaan (0,20)
2 bananenmuffins (0,14)

Avondeten:
Chili-die-nog-over-was-van-het-Landal-weekend
met rijst, zwarte bonen, gele en groene paprika, tomatenblokjes en kruiden (0,70)

1 pot thee van 1 zakje (0,05)

Totaal: 2,10 (oeps!)

De twee couchsurfers kwamen pas om half 11 aankakken, dus over avondeten hebben we het niet eens gehad woensdag. Scheelt weer voor mijn boodschappenbudget ;-) Aankomend weekend ga ik wel 2x met vriendinnen eten, wat ik nu moet betalen omdat ik deze week al 2x bij vriendinnen heb gegeten. Het blijft een beetje puzzelen hoor, dit wedstrijdje!


Spinazie-polentataart nomnom!


Donderdag
ontbijt:
de rest van de rijstepap van gisteren (0,29)
1 kop koffie (0,07)

2 perziken (0,27)

lunch:
4 sneden roggebrood (0,20)
met budget hummus (0,15)

1 banaan (0,15)
1 biertje (0,40) (nee, niet tegelijk met die banaan!)

avondeten:
spinazie polenta taart (0,48) recept volgt!

1 pot thee van 1 zakje (0,05)

Totaal: 2,06

Oftewel... zonder dat biertje was ik onder het dagbudget van 2 euro gebleven. Maar het was zo'n mooie warme zomerse dag die we ná de BudgetChallenge echt niet meer zullen hebben. Nadat het blikje even in de vriezer had gelegen was het heerlijk ijskoud, echt een treat in deze armoedige dagen!

En ach, tot nu toe heb ik 6,55 weggegeten over de afgelopen 4 dagen, dus ik zit nog steeds onder het streven van max 2 euro per dag. Ik vind het juist ook belangrijk om te blijven genieten, dat is voor mij de uitdaging! En ik kan jullie wel zeggen, die spinazie polenta taart is een uitkomst.

Erg interesssant vond ik zelf het de uitkomst die Cronometer mij gaf toen ik alles wat ik gisteren at invoerde. Zo ontdekte ik dat ik met dit dagmenu ook daadwerkelijk voldoende eiwitten (én alle aminozuren), een heleboel B-vitaminen, ijzer, magnesium en zink binnenkreeg. Qua calorie inname zat ik op 1700 kcal, niet verkeerd (ohja, toegegeven, dat biertje had ik niet meegerekend!). Alleen vitamine B12 en D zijn laag, maar die slik ik toch bij, zoals het een vegan betaamt. Calcium was te laag, dat krijg je als je niet de hele dag door soja lattes kan drinken... ik zou iets meer sesamzaad door m'n eten kunnen doen. Ook kalium was wat laag, maar daar maak  ik me niet zo'n zorgen om, die is op andere dagen vaak zat heel hoog. Bijvoorbeeld 1 cup tomatensaus geeft je al bijna 50% van de ADH aan kalium. Dus die studenten met hun euroshopper pasta met dito tomatensaus zijn misschien zo gek nog niet!

To be continued :)

3 opmerkingen:

 1. Leuk te lezen ^^

  Lekker hè, als je dan opeens zo'n treat als een koud biertje op een warme dag hebt. Ik at gisteren bij de vriendin van mijn vader (at ik toch nog bij iemand anders!) en kreeg daar spring rolls. Dat was echt fucking lekker (is het altijd al). Kun je dan echt extra van genieten.

  Straks kom ik ook met een 'kijk terug op de week' post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet zeker hoe budget vriendelijk deze precies zijn per muffin maar:
  http://shelikesbento.blogspot.nl/2012/07/foodblogevent-july-lemon-poppy-seed.html

  Ook vind ik deze vegetable fritters erg lekker om mee te nemen:
  http://shelikesbento.blogspot.nl/2011/10/weekend-cooking-quick-fix-vegan-by.html

  Gezonde truffels:
  http://shelikesbento.blogspot.nl/2012/07/foodblogevent-july-peanut-butter.html

  Verder ook soep in een thermosfles? Wellicht een restje soep van je avondeten?


  Ook raad ik je aan om eens op het blog De Bakparade te kijken. Ze heeft recepten voor mueslirepen ed, en veel gezonde tussendoortjes. Daar moet vast wel iets tussen zitten! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de tips! Ik heb dat kookboek Quick Fix Vegan ook. Zodra ik een keer geld heb voor aardappels (ze zijn zo duur momenteel!) ga ik die vegetable fritters wel eens uitproberen :)

   Verwijderen