dinsdag 10 september 2013

Carrot muffins voor maar 5 cent



Hiep hoi! Ik ben niet alleen een dag ouder dan gisteren, maar zelfs een heel jaar. Vanaf vandaag moet ik mezelf voorstellen als 24-jarige, die ondertussen nog regelmatig om haar ID wordt gevraagd bij de aankoop van een biertje, maar soms evengoed wordt aangesproken met 'u' en 'mevrouw'. En dat soms in die volgorde ja, nadat ze m'n paspoort hebben bekeken wordt er ineens gestameld of ik misschien de bon nog wou.

Ik voel een lichtelijk nostalgische neiging om het nog eens te hebben over dat geweldige feest op mijn 18e verjaardag, wat nog steeds lijkt alsof het gisteren was, maar ik zal het jullie besparen. Ik trakteer op een heerlijk recept voor carrot cake!

En niet zo maar carrot cake... nee... uiteraard low budget carrot cake! Deze muffins kosten maar 5 cent per stuk. Ja-echt-waar-niks-aan-gelogen. Hoewel ik liever sinaasappelsap, kokos en walnoten door een carrot cake mik, heb ik dat om budget-technische redenen niet gedaan, en ik kan je verklappen: ook op deze manier is het heerlijk! Maar als je niet op een budget zit, kun je dat er natuurlijk altijd nog in doen.




Voor 12 muffins heb je nodig:

  • 75 gram rozijnen

  • 100 mL water
  • 50 mL zonnebloemolie
  • 50 mL sojamelk
  • 1 eetlepel azijn
  • 75 gram suiker

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel maïszetmeel (maïzena)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel zout

  • 150 gram geraspte wortel

Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er kokend water over. Laat een tijd wellen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe papiertjes in een muffinvorm. Meng in een kleine kom olie met sojamelk, water, azijn en suiker en roer goed door met een vork.

Meng in een ruime kom bloem met maïszetmeel, bakpoeder, kaneel, gember en zout. Voeg de natte ingrediënten toe terwijl je met een garde klopt, net zo lang tot er geen klontjes meer zijn.

Giet de rozijnen af en roer samen met de wortel door het cakebeslag. Verdeel over de muffinvormpjes. Bak in 25-30 minuten gaar, prik even met een satéprikker en geef eventueel langer.

14 opmerkingen:

  1. Hoera! Gefeliciteerd!

    Wellicht dat ik deze ook nog eens uitprobeer deze maand. Heb nu voor voorlopig wel even genoeg tussendoortjes (ja goed he).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank youu!

      En fijn dat je nu genoeg tussendoortjes hebt :-) deze muffins lijken me ook heel geschikt voor een potluck!

      Verwijderen
  2. Lekker! En natuurlijk van harte gefeliciteerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze zien er ook heerlijk uit hoor!

    En gelukkige verjaardag!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks!! Ik denk wel dat jij er wel een mooiere foto van had kunnen maken ;-)

      Verwijderen
  4. Mmmmm, lekker. Van harte gefeliciteerd. En heel fijn weer al die budget eettips, ik raak ook weer helemaal geinspireerd het zo lekker mogelijk te maken zonder er veel aan uit te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! :)

    BeantwoordenVerwijderen