Ik kwam op het idee om een curry te maken. En niet zomaar even curry, maar nee, echt met raita, naan en gele rijst erbij. Alleen de chutney ontbrak eraan, die moet ik nog inslaan. Dit lijkt veel werk, maar in feite kan je van alles tegelijk doen. Vooral de rijst en naanbrood stellen niet veel voor.
Als je ervoor kiest om gedroogde linzen te gebruiken, moet je die eerst ongeveer 30 minuten koken. Als je die kostbare minuten niet hebt, kan je ook een blik linzen nemen.
31 oktober 2012: LET OP: het naanbrood van Patak's is helaas niet meer vega. Je zult het dus zelf moeten maken, of misschien heb je geluk en kom je het van een ander merk nog wel tegen zonder dierlijke ingrediënten!
Je hebt nodig voor 4 personen:
Voor de knoflook-koriander-komkommerraita:
- 1 komkommer
- 250 mL alpro soya yoghurt (yofu)
- handje koriander
- teentje knoflook
- peper en zout
Voor de rijst
- bruine rijst voor 4 personen, zo'n 200 gram gedroogd
- 1/2 theelepel kurkuma
Voor de curry
- olie
- 1 middelgrote ui, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 bloemkool, middelgroot, of zoveel je lekker vindt, kleingesneden
- 4 winterpenen, in blokjes
- 1 blikje kokosmelk
- 2 eetlepels Patak's milde curry pasta
- 1 pak à 450 gram diepvries spinazie, ontdooid
- 350 gram linzen, gekookt of uit blik
- eventueel handje koriander
- peper en zout
Zet de raita en naan op tafel en serveer de curry met rijst. Eet smakelijk!
Naan is leuker om zelf te maken!
BeantwoordenVerwijderenDat wou ik binnenkort gaan proberen, misschien wel vanavond. Heb jij toevallig een goed recept?
BeantwoordenVerwijderenAlsjeblieft.
BeantwoordenVerwijderenhttp://innocentprimate.wordpress.com/2008/11/03/pillow-foods-vegan-naan/
Thank you!
BeantwoordenVerwijderen