woensdag 17 augustus 2011

Pittige paddestoelen

Laatst waren de portobello champignons in de aanbieding bij de natuurwinkel, dus ik nam twee stuks mee. Ik heb ze nog maar één keer eerder gegeten, geroosterd met een Italiaanse marinade. Hoewel dat erg lekker was, was ik in de stemming voor iets pittigers. Iets waarbij ik mijn homemade guacamole kon gebruiken.

Uiteindelijk heb ik de portobello´s in een pittige marinade gebakken. Het was heerlijk! En yes sir, ik heb ze allebei zelf opgegeten. Met salade, salsa en guacamole erbij was het een heerlijke lunch.



Voor twee paddestoelen heb je nodig:

  • 2 portobello's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel karwij
  • 1/2 theelepel komijn
  • een mespunt nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel oerzoet (of zoetmiddel naar keuze)
  • olie om in te bakken
Maak de portobello's schoon met een keukenpapiertje.

Meng de kruiden en specerijen met de olijfolie en het water. Pak een paddestoel bij de steel en rol haar door de marinade. Doe hetzelfde met de tweede portobello. De marinade die je overhoudt, giet je over de binnenkant van de paddestoelen. Laat dit tien minuten intrekken.

Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de portobello's ongeveer 5 minuten aan beide kanten. Lekker op een stuk Turks brood of bij een groene salade.


1 opmerking:

  1. Ik heb het nog niet gegeten, portobello's.
    Mooi gerechtje, ga ik proberen!

    BeantwoordenVerwijderen