woensdag 18 september 2013

Pittige kidneybonenspread



Hiep hoi, ik heb weer wat nieuw ontdekt! Ik blijf maar leuke dingen ontdekken tijdens de BudgetChallenge. Ik wou namelijk wel weer eens wat anders op brood dan hummus en pindakaas - dingen vervelen mij gewoon snel - en ging experimenteren met kidneybonen. Bij kidneybonen denk ik al gauw aan de Mexicaanse keuken, aan komijn, knoflook, een beetje pit... Dit alles vind je terug in deze heerlijke dip. Dit recept kost in totaal 50 cent, ik maakte er 2 bakjes van 25 cent van. Volgende keer zou ik het recept denk ik verdubbelen, gewoon omdat het niet zo fijn is om steeds weer de keukenmachine af te moeten wassen ;-)

De tomatenpuree kwam uit zo'n miniblikje van 7 cent, je houdt dan nog 2 eetlepels puree over. Precies genoeg voor in de bonenburgers die ik ook maakte met de versgekookte kidneybonen.


Deze dip is niet alleen lekker op brood, maar ook om nacho's of groenten in te dippen, of om bij een Mexicaanse maaltijd te serveren.





  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 eetlepel citroensap

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Pers de knoflook er boven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de kidneybonen samen met de tomatenpuree, specerijen en zout toe en bak nog een paar minuten.

Zet het vuur uit en roer de citroensap erdoor. Doe het geheel in de keukenmachine en pureer tot een fijne dip.

4 opmerkingen:

  1. Is de 200 gr. kidneybonen in gedroogde of geweekte/gekookte staat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik gebruik in een wip de staafmixer, waar jij de keukenmachine gebruikt omdat het hoort!

    BeantwoordenVerwijderen