vrijdag 15 juli 2011

Do it yourself: pesto

Zo moeilijk als het is om in een winkel pesto zonder dierlijke producten te vinden, zo makkelijk is het om je eigen pesto te maken. Lekker door de salade, op 'toastjes' van komkommer of courgette, of natuurlijk door een Italiaanse maaltijd.

De edelgistvlokken zijn optioneel, mocht je die in huis hebben kan je ze toevoegen voor een cheezy smaakje. Maar de pesto is ook errug lekker zonder!


 

Je hebt nodig:

  • 3 teentjes knoflook
  • 65 gram pijnboompitten
  • 3 (grote) handjes verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout (of naar smaak)
  • 1/4 theelepel peper (of naar smaak)
  • optioneel: handje edelgistvlokken

Doe de knoflook in een keukenmachine en maal fijn. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe.

Krijg je de pesto niet in één keer op? Je kan het in de koelkast bewaren met een laagje olie erop, om te voorkomen dat het bederft. Of verdeel het over een ijsblokjesvorm en vries het in. Eenmaal bevroren, haal je ze eruit en doe je ze in een bakje. Zo kan je precies kiezen hoeveel pesto je wil laten ontdooien en hoef je niks weg te gooien.

Je kunt deze pesto ook goedkoper maken met walnoten in plaats van pijnboompitten, of de helft van de pijnboompitten daardoor vervangen.

2 opmerkingen:

  1. Ik 'vlieg 'zo naar de winkel om verse Basilicum!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heel lekker!
    En slim plan van het invriezen. Ga het binnenkort eens uitproberen :)

    BeantwoordenVerwijderen