Over mij

Hoi! Ik ben Alynda, 25 jaar en sinds een jaar of 7 veganist. Veel Nederlanders vinden dat een eng woord. Op mijn blog wil ik laten zien dat dat helemaal niet zo eng is en vooral: dat je juist nog heel lekker kunt eten, maar dat alles zonder dat er dieren voor lijden! Ik ben namelijk dol op koken en lekker eten, en vooral op kletsen, dus zo'n blog is voor mij een ideale uitlaatklep. Met enige regelmaat heeft mijn passie voor goed eten helaas te lijden onder mijn immense studiedruk en krappe studentenbudget. Dan hoor je hier even wat minder van me ;-)

Omdat ik niks zo interessant vind als de drijfveren achter menselijk gedrag studeer ik Sociale Psychologie in Utrecht, waar ik ook woon. Ik hoop zoveel mogelijk opgedane kennis te gaan inzetten om de wereld steeds een beetje mooier en rechtvaardiger te maken. Ondertussen ben ik daar al mee bezig als teamcoördinator van de VeganChallenge en ik verdien soms wat bij bij DopHert, de tofste lunchroom van Nederland.


Waarom zou iemand de moeite doen om steeds weer ingrediëntenlijstjes te lezen en overal een plantaardige variatie op te bedenken? Kijk daarvoor eens The Best Speech You'll Ever Hear van Gary Yourofsky. Op mijn blog vind je ook de 4 belangrijkste redenen om vegan te eten.

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Je kunt het jezelf makkelijk maken en deelnemen aan de VeganChallenge. Hierbij volg je samen met duizenden anderen een maand lang simpele dagmenu's die je per e-mail samen met vele tips ontvangt.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! Je kunt me altijd mailen op deplantaardigekeuken@gmail.com.