maandag 30 juli 2012

Bloemkool tabbouleh

Laatst maakte Jurjen tabbouleh en ik stond erbij en keek ernaar, want couscous zit er voor mij even niet in tijdens mijn koolhydraatarme avondvierdaagse. Het rook ontzettend lekker en ik besloot: hiervan ga ik een aanpaste versie maken!

Bloemkool leent zich voor vele culinaire uitspattingen en het nabootsen van couscous is daar maar één voorbeeld van. Dat maakt deze tabbouleh niet alleen een stuk lager in de draatjes, maar ook meteen rauw en nog veel gezonder! Ik beloof je dat je de bloemkool er niet doorheen proeft, vooral als je een keiverse neemt, maar als je er toch tegen op ziet om bloemkool te gebruiken kun je dit recept ook maken met (volkoren) couscous. Wel even laten wellen ;-)

Bij deze heerlijke salade at ik (low carb!) tofu-falafel met een tahinsausje, het recept daarvan komt als volgende online!




  • 1 flinke bloemkool

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels limoensap
  • 1 theelepel groentebouillonpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper

  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 flinke tomaat
  • 1/3e komkommer
  • 2 kleine bosuitjes
  • 75 gram walnoten

Rasp de bloemkool zo fijn als couscous (of doe dit met je fancy keukenmachine als je die hebt) en doe deze in een grote kom. In een klein schaaltje meng je olijfolie en limoensap met het bouillonpoeder en de specerijen. Roer dit door de bloemkool heen.

Snijd de munt en peterselie zo fijn mogelijk en roer dit door de bloemkool. Snijd de tomaat fijn en laat het vocht weglopen (bijvoorbeeld door de tomatenblokjes even in een zeef te laten uitlekken). Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bosui in smalle ringetjes en breek de walnoten in kleine stukjes. Voeg alle groenten toe aan de bloemkool en roer door. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dat ga ik ook een keer doen! Ik ben dol op tabouleh.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak mijn nasi altijd low carb met gemalen bloemkool. Gewoon je nasisaus maken net als anders, maar ipv rijst op het laatst nog wat (in de keukenmachine grof-)gehakte bloemkool meeverwarmen! Erg lekker en ik mis de rijst geen moment. Je komt meteen op een gemakkelijkere manier aan je hoeveelheid groente op een dag!

    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen