zaterdag 2 februari 2013

Pasta del mare

Ha, dat klinkt raar hè! De meeste Nederlanders kennen boerenkool enkel van de stamppot. Boerenkool is echter een zeer veelzijdige groente, die qua voedingsstoffen met stip op één staat. Het is de gezondste groente die bestaat! Hier lees je daar meer over. Niet alleen is het gezond, het is ook erg goedkoop (vooral als je bij de de biowinkel onbewerkte boerenkool koopt, die nog niet is voorgesneden). Ik vind het zelf erg lekker in een pastagerecht in combinatie met balsamico, maar het bleek ook erg goed samen te zijn met zeespaghetti, een soort zeewier.



Dit gerecht is in no time klaar, en daar houden we van! ;-) Zeespaghetti kocht ik in gedroogde vorm bij de Vegetarische Slager, waar ze een groot assortiment zeewier hebben. Bij toko's en biologische winkels vind je ook vaak diverse soorten vers of gedroogd zeewier.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 25 gram gedroogde zeespaghetti (=100 gram verse)
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel margarine
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, gehalveerd
  • 150 gram boerenkool, (voor)gesneden
  • 1 pakje sojaroom, of andere plantaardige room
  • 15 gram verse dille, fijngesneden

Week de  spaghetti indien nodig minimaal een kwartier in heet water. Snijd (indien nodig) in kleinere stukken. Voer eventueel wat aan je kat ;-)

Kook de spaghetti in 8 minuten gaar.

Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Doe de boerenkool samen met de zeespaghetti en sojaroom in de pan, en laat de boerenkool wat slinken (zo'n 3 minuten). Op het einde roer je de dille erdoor.

Serveer met de spaghetti en geniet!

2 opmerkingen:

  1. Wat een verassende combinatie. Ik hou echt niet van zeewier. Die smaak bevalt me niet, maar de rest ga ik zeker proberen. Vooral de champignons met boerenkool en dille, daar ben ik heel nieuwsgierig naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah die zeespaghetti van de vegaslager heb ik ook nog liggen. Hoe vissig is het? Want stiekem ben ik geen groot vis smaak liefhebber.

    BeantwoordenVerwijderen