vrijdag 31 januari 2014

Getest: lekkers van Vegan Sweetheart

Soms krijg je als foodblogger toffe aanbiedingen van bedrijven. Nou wil ik absoluut geen commerciële blog worden (daarom vind je hier ook geen give aways!), maar ik schrijf uiteraard graag over alle lekkere vegan producten en waar je ze kunt vinden. Vaak koop ik die dan gewoon zelf, maar deze keer kreeg ik van Sascha van Vegan Sweetheart maar liefst 2 dozen vol lekkers! Dat kwam mooi uit bij de brunchpotluck die ik vorig weekend had georganiseerd. Toen ik op het einde de twee gebaksdozen uit de koelkast toverde keek iedereen blij verrast!


De ene doos bevatte mokka- en Schwarzwalder kirsch cupcakes. Yum!


In de andere doos zaten heuze carrot cakes. Nog meer yummmm!

De ronde traditionele  cupcakes waren versierd door een flinke laag frosting, wat het voor sommigen net wat te zoet maakte. Maar daarbij moet gezegd worden dat de gemiddelde vegan waarschijnlijk minder zoet eet en dat daardoor minder gewend is. Bij hen vielen de carrot cakes juist meer in de smaak. Wat een heerlijke noten bevatten die!

Maar hoe dan ook: Sascha kan heerlijk bakken! Dit zijn cupcakes waar ik bij een vega scepticus wel mee aan durf te komen ;-)

Het is geweldig om te zien dat er steeds meer vegan ondernemers bij komen in Nederland om het kilometers diepe gat in de markt te vullen. Vegan Sweetheart lekkernijen kun je niet alleen kopen als je in Utrecht woont; je zult ze ook bij de nieuwe veggie winkel Vegabond in Amsterdam vinden.


Zit je daar niet in de buurt en toch zin in vegan lekkers? Probeer eens Heavenly Cupcakes (Rotterdam) of Natuurlijk Lekker (Arnhem). Beide ook erg lekker! Heb jij nog meer tips voor vegan gebak?

1 opmerking:

  1. Oh, man! Dat ziet er echt veel te lekker uit. Ik ben haast blij dat ik in Groningen dit soort dingen niet kan halen, want dan schoot het een stuk minder op met mijn afvalpoging.

    BeantwoordenVerwijderen