woensdag 13 april 2011

Guacamole

Een van mijn favoriete snacks zijn nacho´s. De naturel variant is bijna altijd 100% plantaardig en het is op veel plekken te koop. Als je voor makkelijk gaat, kun je er salsa bij kopen, maar mocht je er wat meer moeite in willen steken (en toegang tot verse avocado en een blender hebben) is het héérlijk om met guacamole te eten. Toen ik net veganist was, at ik het ontzettend vaak. Tegenwoordig probeer ik wat meer lokaal te eten en staat avocado dus niet zo vaak meer op het menu, maar door er af en toe van te genieten is het des te lekkerder.



Je hebt nodig voor een flinke portie:

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 teentjes knoflook
  • halve ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flink wat zout
  • cayennepeper en/of paprikapoeder naar smaak
Snijd de avocado's doormidden en haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees in de blender, pers de knoflook erboven uit en voeg de overige ingrediënten eraan toe. Blend kort, het lekkerst is een grove dip.

Ook errug lekker bij de Mexicaanse maaltijd!

2 opmerkingen:

  1. Hmmm, is dat zo makkelijk???

    Hoe gaat het met je/jullie, beetje rust in het hoofd??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It's supereasy indeed!

    Het gaat hier wel goed. Fijn om weer alleen te wonen, en weer even m'n eigen gang te gaan... maar af en toe is het nog wel even wennen.

    BeantwoordenVerwijderen