vrijdag 30 maart 2012

Getest: chocolade paaseieren

Als ik eerlijk ben, vind ik het maar gek dat die Christelijke feestdagen zijn omgetoverd tot (vr)eetfestijnen. Daar ben ik echter één van de weinigen in geloof ik, want de winkels liggen vól met paasdingetjes, dus blijkbaar is er markt voor. Tegenwoordig is er ook markt voor een verantwoord soort chocolade paasei, en daar word ik dan wel blij van!


Deze chocola'tjes van AH eigen merk zijn niet alleen veganistisch (zoals bijna alle pure chocolade!), ze zijn ook biologisch én fair trade. Heerlijk genieten dus!Het zijn massieve 'eieren', dus geen holle nepperds. Ze zijn best wel groot, maar het is heerlijk om er één in je mond te doen en die langzaam te laten smelten op je tong. Na het eten van deze chocola ben je snel verzadigd... toen ik eens op de verpakking ging kijken bleek dat het voor 72% uit cacao bestaat. Weinig suiker en veel waar voor je geld dus!


Ik kocht ze puur om te testen voor deze blog, maar je begrijpt, chocolade overleeft niet zo lang in huis. Gelukkig is dat niet zo erg meer, sinds uit onderzoek is gebleken dat je dunner wordt van chocola.Deze vegan eieren kosten € 2,99 voor een zak van 200 gram. Dat lijkt misschien duur voor 'een paar chocola'tjes',  maar een eerlijke & biologische choco reep van 100 gram voor maar € 1,50 ben ik nog nooit tegengekomen!

Ik geef deze chocolade eieren een 9. En neem er nog één, nom nom nom.

6 opmerkingen:

 1. Met uitzondering van het aangehaalde 'onderzoek' (ongenuanceerd onzinverhaal) helemaal eens met deze blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dat is nu.nl hè. Ik wíl het graag geloven ;-)

   Verwijderen
 2. Eigenlijk wordt je gewoon 'gedwongen' mee te doen aan de paas vreterijen. Ik houd mijn poot stijf, alhoewel die eitjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me lekker die paaseitjes, maar heb me net voorgenomen om beter op te letten met suiker. Afgelopen dagen wat meer genomen en ik voel me er niet lekker van.
  Wel makkelijk met glutenvrij en vegan. De meeste zgn feestlekkernijen kan ik zo voorbij lopen ;-)

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shit, haal ik net alle boodschappen voor het weekeinde, vergeet ik ze nog mee te nemen... Morgen weer een dag, en anders misschien na de Pasen met 35% korting ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. pasen nu voorbij maar hier zonder vreetfeest......niet eens pasen gevierd......cheap he ;) :)

  BeantwoordenVerwijderen