vrijdag 23 maart 2012

Getest: knoflookbroodjes

Soms kom je van die producten tegen, waarvan je eigenlijk niet durft te dromen dat ze veganistisch zouden zijn. Vaak valt het dan ook tegen, maar in dit geval zat het mee. In het koelvak van Albert Heijn (vroeger bij de broodafdeling, tegenwoordig vaker bij de kant- en klare producten aan het begin van de winkel) vind je een aantal fijne broodsoorten. Ik blogde al eerder over de croissants, man oh man wat heb ik die vaak gegeten. Daarnaast is er ook een heerlijke pizzabodem mét potje saus, waarmee je in een handomdraai een Amerikaanse pizza op tafel zet.

En eigenlijk wou ik ook een pizza maken, maar toen ik zag dat het knoflookbrooddeeg (dat er best wel op lijkt) was afgeprijsd, besloot ik die te kopen.


In het doosje zit een rol die je met zo'n tof rood lintje open kan trekken, waarna er *plof* een deegrol tevoorschijn komt. Die is al voorgeperforeerd voor 8 kleine knoflookdriehoekjes. Daarbij zit een kuipje met knoflookboter (100% plantaardig!) die je nog uitsmeert over de broodjes. Even in de oven en... klaar is klara!

Zelf had ik dus zin in pizza'tjes, en daar blijkt dit deeg zich ook prima voor te lenen :-)De deegrol liet ik in 4 stukken i.p.v. 8 (je hebt dan een richel over het pizza'tje, maar als je voorzichtig doet is dat niet zo erg). Ik kleedde de broodjes aan met champignon, olijf, paprika en een restje Teese mozzarella, maar je kan natuurlijk ook van die lekkere tofutti mozzarella plakjes erop leggen. Of cheddar style, if that's how you roll!

De pizzabroodjes waren echt heerlijk :-) Ook al zat er geen echte tomatensaus op de minipizza's, de kruidenboter maakte het helemaal goed. Dit is echt een aanrader! Ook om ze als eenvoudige knoflookbroodjes te maken op een feestje.


Ik geef deze knoflookbroodjes een 7. Omdat ze lekker zijn en makkelijk te bereiden, maar wel een beetje aan de prijs en alleen bij Albert Heijn te koop.

3 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb ze ook gehaald de knoflookbroodjes, maar ik dacht dat melkzuur en 471 dierlijk waren?
  En die croissants van Albert Heyn waar ook 471 in zit, die schijnt ook vegan te zijn toch?
  Is dat al eens uitgezocht?
  471 kan dierlijk zijn maar is niet altijd zo,wilde dat ze dat er wat duidelijker op zouden zetten want nu mijd ik die e- nummers meestal uit twijfel.

  Groetjes Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Willeke,
   Bedankt voor je oplettendheid!
   Melkzuur is een ongelukkig gekozen naam voor een zuur dat door bacteriën gemaakt wordt. Dit is dus weldegelijk plantaardig. E 471 is in de praktijk altijd plantaardig, want goedkoper. De meeste veganisten die ik ken mijden dit E-nummer niet. Zie ook http://www.food-info.net/nl/e/e471.htm
   Mijns inziens zijn deze broodjes & croissants dus vegan, maar een duidelijk label zou zeker prettig zijn!

   Verwijderen
 2. JIPPIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen