donderdag 28 juni 2012

Quinoa-amandelpap

Quinoa - ik blog er wel vaker over, maar voel toch de neiging om weer een mooi praatje erbij te doen omdat het nog weinig bekend is in Nederland. Voor hen die het niet kennen: quinoa is een heerlijk & gezond graan, dat je niet alleen bij de gekke-wollen-sokken-winkel kunt vinden maar zelfs in de supermarkt van het merk Lassie. Super lekker & super gezond, en het heeft bovendien een korte kooktijd. Ideaal dus!

Ik had al vaak gehoord dat je er lekkere ontbijtjes mee kunt maken, en dat moest ik maar eens proberen. Het bleek inderdaad super lekker te zijn! En ook niet veel ingewikkelder dan havermoutpap. (En nadat ik op www.ikwileensixpack.nl heb gelezen dat bosbessen goed helpen tegen spierpijn, voeg ik ze óveral aan toe. Niet dat ik een sixpack wil. Nee, ik doe tegenwoordig aan boksen.... nou, ik kan je zeggen, ik kan wel een bosbessendieet gaan volgen ;-) maar het is erg leuk om te doen!) Als je de bosbessen de avond tevoren uit de diepvries haalt en vast in je ontbijtkommetje doet, zijn ze 's ochtends direct klaar voor gebruik.

Dit ontbijt levert veel eiwitten (16 gram) en vezels (12 gram). But it gets better. Het bevat maar liefst 400 milligram calcium (40% van de ADH), 9 mg ijzer (60% van de ADH) en 115 mg magnesium (bijna 40% van de ADH). Verder is het rijk aan kalium, fosfor en zink. Kortom: dit is echt een powerrrr ontbijt!
 

'Hasty hurry is never good.' Of in elk geval, niet als je een blogfoto wil maken.


Voor 1 portie heb je nodig:

  • 50 gram quinoa
  • 250 milliliter amandelmelk
  • 1 eetlepel dadel- of appelstroop
  • 75 gram bosbessen (ontdooid)
  • handje gehakte amandelen, of zonnebloempitten

Doe de quinoa en amandelmelk in een pan en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken, terwijl je af en toe doorroert. Roer dan de stroop erdoor en tenslotte ook de bosbessen en amandelen. Helemaal goed met een stomende soja latte erbij!

3 opmerkingen:

  1. Volgens mij is mijn vorige comment niet goed doorgekomen (waarschijnlijk niet goed op het knopje gedrukt ofzo).
    Toch is het belangrijk dat je het weet: twee weken geleden maakte ik deze pap ein-de-lijk voor het eerst. Ik vind het heerlijk! Heb het ook aan Wanja gevoerd, die vond het ook erg lekker.
    Dus: jeeh! Thank you for sharing en de inspiratie (nu ga ik natuurlijk zelf verder experimenteren)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen!! Ik eet nu voornamelijk havermoutpap 's ochtends (lekker goedkoop, haha) binnenkort deze maar weer eens maken :)

      Verwijderen
    2. Ja, ik eet ook goedkoop havermoutpap met appel en rozijn.
      Echter wou ik deze quinoa pap graag uitproberen en heb ik die kans aangegerepen toen ik zag dat de amandelmelk in de bonus was ;)

      Verwijderen