maandag 11 juni 2012

Spierpijn in buik en kaken!

.... dat heb ik van al het eten en lachen van het afgelopen weekend! ;-) En zoals beloofd heb ik foto's gemaakt, dus vandaag een fotoverslag!


Het begon vrijdag met een heerlijke lunch bij Baklust, met als toetje zowaar een suikervrij appelgebakje! Happinessssss. (Zoals ik eerder al schreef eet ik tijdens de VeggieChallenge een maand lang suikervrij. Het is soms wel lastig maar er blijkt nog genoeg lekkers over te blijven)

Zaterdag was het vroeg & hard doorbijten op mijn werk, maar het voordeel van vroeg werken is vroeg vrij zijn en zo ging ik 's middags met vriendin Julia naar de vegetarische vlaggetjesdag in Scheveningen. Jawel! Temidden van alle viskramen en visvrouwen was er door de Nederlandse Vegetariërsbond een geheel vegetarisch evenement georganiseerd, waar je allerlei nonfishalicious hapjes kon proeven. De zilte smaak wordt nagebootst door allerlei soorten zeewier te gebruiken.
Hier konden we ook the Dutch Weed Burger proeven, een lekkere echte fastfood-hamburger maar dan gezond. En vegan!


En natuurlijk kon je er ook nori chips eten!! Niet als een baas maar als een haaaaring


Het was mega gezellig en een beetje te druk om mooie foto's van de stands te maken, maar het was erg leuk om te proeven wat je allemaal met zeewier kan doen. Ik ben weer helemaal geïnspireerd!

Daarna zijn we gaan eten bij het vegetarische Chinese restaurant Yeah. Ik had wel al eens eten bij hen besteld, leuk om ook eens in het restaurant te komen! (Ook al is het heeeeel ver weg, in de laatste straat van Duindorp, het restaurant ligt bijna óp zee!)

Om in de nonfishalicious sfeer te blijven begon ik met zeewiersoep:


En we bestelden vega inktvisringen!


Beide erg lekker, hoewel inktvis niet iets is waar ik dagelijks met warme gevoelens aan terugdenk.... Het is leuk om er eens een vega variant van te proberen. Maar onion rings zijn voor mij ook prima denk ik :)

Toen kwam het hoofdgerecht! We hadden een menu besteld, zodat we allemaal verschillende dingen konden proeven. Hieronder zie je babi pangang, saté, tjap tjoi en kip met kerriesaus & groenten.


Superlekker allemaal!

Vanuit het restaurant ging ik snel op de fiets naar huis, om hapjes op te halen die ik zou meenemen naar de meiden-hapjesavond. En weer op de fiets daarnaartoe, lekker calorietjes verbrand. Meer lekkers kunnen eten! Jeeeeej.

Er was salade met kikkererwten, broodje hummus, wraps met falafel ... onbedoeld was het thema blijkbaar kikkererwten ;-) Het meest bijzondere vond ik deze tofutaart, dus daar maakte ik snel nog even een foto van:


Het was een zoete citroentaart met tofu en erwtenmeel. Suikervrij! Zo awesome.

Zelf had ik wraps met hummus & komkommer mee, en heerlijk gemarineerde tempeh (met appelsap!) waarvan het recept later deze week online komt. We hebben heerlijk gelachen en gekletst en bij het grote Friends spel natuurlijk alle vragen over elkaar goed beantwoord. Tussen twee wijntjes ook nog even de keuken ingedoken: voor heuze midnight bitterballs!



Die had ik gevonden bij de vegetarische toko Sie San hier in de Wagenstraat. Ze waren superlekker en zijn verslónden, ook door de meiden die normaliter niet vegetarisch eten :)

Zo'n 24 uur nadat ik was opgestaan lag ik weer in bed en ik denk dat ik best gesnurkt heb, maar toch lag één van de katten op mijn hoofd te slapen toen ik wakker werd dus misschien viel het ook wel weer mee. Zondag had ik eigenlijk onwijs zin om de hele middag op de bank te hangen en series te kijken, maar nee not today, want vriendin Charlotte - van Charly's -  gaf een all (you can eat) vegan high tea!


De tafel stond vol met allerlei soorten cupcakes: pina colada, appelkaneel, pindakaas-chocolade... en er waren zelfs suikervrije cupcakes, dus ik heb er ook van gesnoept!

Ook waren er chocolade cakesicles... met witte rijstmelkchocola! Maar helaasch dus ook met suiker, dus die heb ik aan me voorbij laten gaan. (JA ECHT WAAR.)





Gelukkig waren er ook hartige hapjes, zo had Lot zelf brood gebakken, hummus gemaakt en ook tapenades van zowel groene- als zwarte olijven. Nomnomnom.



Kortom: ik heb vreselijk genoten dit weekend, en wil nu eigenlijk de maandag gebruiken om bij te komen... maar helaasch ;-). Eigenlijk ook net een tikkie te veel gegeten, maar ik heb gisteren ook geleerd:



Fijne maandag allemaal!

3 opmerkingen:

  1. Dapper van jouw op de fiets van af Scheveningen, wat een storm stond er zeg. Gelukkig zijn je hapjes niet weg gewaaid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, er was dus een incidentje met de paprikahummus in mijn fietstas, waardoor er een rare oranje-ige vlek in mijn fietstas zat die niet direct aan hummus deed denken. Niet best op een zaterdagnacht ;-)

      Verwijderen
  2. Zo heee, het stond allemaal nogal in het teken van eten!!
    Kun je nog lopen?? Het ziet er allemaal weer heerlijk uit!
    Jij boft maar met zoveel zielsverwanten om je heen, en aan de goede kant van het land wonen natuurlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen