zaterdag 24 november 2012

Een weekje in de bossen

Om een drukke periode lekker af te sluiten zijn mijn vriend en ik afgelopen week een heerlijk midweekje weg geweest. We besloten om een bungalow in een natuurgebied te boeken en kwamen zo bij Putten, waar we lekker burgerlijk op een Landal park zaten. Wij hadden alleen geen koters bij ons gelukkig ;-) maar Jurjen's hond kon wel lekker mee.

Wat een geluk hadden we met het weer! We hebben veel zon gehad, lekker frisse herfstdagen en alleen op de vertrekdag een beetje regen. Bepakt en bezakt wandelden we van het station Putten naar het bungalowpark, het was vast een mooie vertoning voor de Putt'naars. De rust die ik had zat hem vooral in dat ik mijn iphone had uitgezet en ingeleverd bij Jurjen: even geen e-mail, facebook of twitter aan mijn hoofd. Heerlijk zeg! Ik heb dan ook geen foto's gemaakt van al het lekkers wat we hebben gegeten (dat was ook best een keer fijn hoor, om gelijk te kunnen eten ipv eerst 100 shots maken ;-)). Maar toch vertel ik er graag even over omdat het altijd leuk is om te lezen wat je als veganist op vakantie eet.

Deze foto is van internet, maar we hebben veel van dit soort prachtige natuur gezien!

In Putt'n (ja dat moet je zo uitspreken volgens de inheemse bevolking) zat er een natuurvoedingswinkel waar we op de heenreis gelijk langs zijn gelopen. Daar hebben we dus lekker makkelijk boodschappen kunnen doen. Sowieso zaten er voor zo'n kleine gemeente best veel verschillende supermarkten, dus er was keuze genoeg. We hadden ook nog fietsen gehuurd en kwamen zo terecht in Ermelo, waar ze bij de natuurwinkel helaas geen professor Grunschnabel ijs verkochten (zoals wel vermeld op de website...) maar genoeg ander lekkers verkochten.

We aten:
Op maandagavond
Rode bieten risotto met 'energie-medaillons' (van het merk Soto)

Dinsdag
Ontbijt op bed gekregen! :) : vega omelet met bladgroenten erdoor, witte bonen in tomatensaus, gebakken tomaatjes en toast
Als lunch nog wat risotto
Diner bestond uit (meegebrachte) hamburgers van het merk Fry's, op pita brood met sla, tomaat, augurk, veganaise en ketchup

Woensdag:
Ontbijtje/brunch op bed door mij: scrambled basilicumtofu, tempeh bacon, witte bonen in tomatensaus, gebakken tomaatjes en toast
Diner: Erwtensoep met knolselderij en gebakken rooktofu

Donderdag:
Samen ontbijtje gemaakt: appel-speculaaspannenkoekjes hmmmm!
Lunch: nog flink wat overgebleven erwtensoep
Diner: Pitabroodjes met gebakken paprikareepjes en 'strips' van Fry's, met posteleinsalade, tomaat, augurk, veganaise & ketchup

Vrijdag (laatste dagje alweer...)
Ontbijtje van omelet burgers op basis van rooktofu

Tussendoor hebben we gesmuld van verschillende soorten chips, yofu, van bonvita rijstmelk ijs (wat is dát lekker!) en my favourite: stevia-chocolade. Het was trouwens ook heel gaaf om te zien dat de koffie & thee die we van het park kregen, fair trade was, net als dat de vaatwasserblokjes (yess we hadden een vaatwasser, wat heerlijk!!) van het bio merk Klok waren. De verzorginsproducten in de badkamer waren van Rituals, een merk wat geen dierproeven uitvoert en voornamelijk plantaardige producten aanbiedt. Gaaf! Nou nog wat meer vegan/bio producten in het winkeltje op het park, en dan waren we helemaal happy geweest, hoewel we dan wel de fietstocht naar Ermelo gemist zouden hebben ;-)

Vooral wilden we lekker genieten dus (voor ons doen) hebben we niet uitgebreid geëxperimenteerd in de keuken. We hebben ook heerlijk gewandeld door de bossen, waar we helaas nog een nertsenfokkerij tegenkwamen :( Zo vlakbij de bewoonde wereld. Afschuwelijk om te zien hoe die diertjes in mini kooitjes individueel opgesloten zitten. Het was zo massaal, en de geur... de geur was zo, zó smerig dat ik met migraine terugkwam. Ik weet gelijk weer waarom ik never ever iets met bont zal tolereren.
Verder hebben we wel lekker films gekeken, spelletjes gespeeld en uitgebreid van het bad en de open haard gebruik gemaakt. Ik kwam heerlijk ontspannen terug en heb weer helemaal zin om te experimenteren in de keuken. Gaan we vaker doen, zo'n weekje relaxen!

1 opmerking: