zondag 15 december 2013

Een klein zetje geven

Soms moet je bedrijven en ondernemers een klein zetje geven om te laten weten in welke richting jij ze graag ziet gaan. Dat moet je soms ook wat langer volhouden, maar de aanhouder wint. Deze maand kunnen we een klein feestje vieren want: na de vele e-mails, verzoeken en aansporingen erkent Albert Heijn eindelijk ons bestaan!Check die tag 'veganistisch' onderaan het recept. Vind je tegenwoordig terug bij elk vegan recept in de Allerhande! Woohoo!

Stel je nou eens voor dat supermarkten nog een stapje verder zouden gaan. Dat je in elke buurtwinkel vegan broodbeleg, vegan burgers en vegan kant-en-klaar maaltijden kunt kopen.

Dit hoeft niet langer een droom te blijven! In Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië en Kroatië vind je bij de Spar al een scala aan plantaardige producten, onder de lijn 'Spar Veggie'.  Juistem... die Spar die ook gewoon in Nederland zit!allerlei soorten broodbeleg
kant-en-klare gulasch! hoe fijn!

snoepjesss!

Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle Spar Veggie producten.


En dan nu het slechte nieuws...

Nadat ik Spar had gemaild met de vraag of en wanneer deze producten in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, kreeg ik een kort, deprimerend mailtje terug dat er geen plannen zijn.

Dus....

Klim in de pen! Als zoveel landen in Europa deze producten al voeren, waarom Nederland dan nog niet? Via het contactformulier van Spar kun je eenvoudig een verzoekje doorgeven. Hoe meer mensen dat doen, des te groter de kans dat we het proces kunnen versnellen en binnenkort kunnen genieten van deze heerlijke producten.

Een voorbeeld van een mail zoals ik die stuurde:

Beste meneer/mevrouw,

Bij de Spar in Oostenrijk heb ik kennisgemaakt met de productlijn Spar Veggie, een innoverende lijn met vegetarische en veganistische producten. In Nederland zijn er weinig van deze producten verkrijgbaar, terwijl er steeds meer vraag naar is door het groeiende aantal vegans, vleesverlaters en mensen met ei- of zuivelintolerantie.

Het viel mij op dat de Spar Veggie producten ook al verkrijgbaar zijn in Tsjechië, Slovenië en Kroatië. Zijn er plannen om deze productlijn ook in de Nederlandse Spars te introduceren? Spar zou hiermee een gat in de markt opvullen en veel nieuwe klanten trekken.

Alvast bedankt,

..

7 opmerkingen:

 1. En als ze dan niet willen, stem je met je voeten......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dank je wel voor dit bericht! ik heb hem gedeeld op facebook en gemaild aan Spar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou zo mooi zijn als er, na de geheel vega uitgave van de allerhande eerder dit jaar, in 2014 een geheel vegan editie komt. Lijkt mij een mooi voornemen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pas geleden belde ik met de klantenservice van AH over iets heel anders, maar ook meteen aangekaart dat het zo jammer is dat van al hun vega vleesvervangers, er maar een fractie geschikt is voor veganisten. Wie weet, ooit??
  Gelukkig merk ik dat vegan-friendly steeds meer in in opkomst is, dus da´s positief!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed! Blijf dit aankaarten inderdaad, doe ik ook met enige regelmaat. Het is de enige manier om er verandering in te krijgen.

   Verwijderen
 5. Gestuurd naar twee Groningse Spars. Ik kom er nooit, dit zou een mooie aanleiding zijn er wel eens mijn boodschapjes te doen. Alleen maar voordelen voor de Spar dus :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goeie!!! Ik heb ze gemaild

  BeantwoordenVerwijderen