maandag 23 december 2013

Niet meer vegan: AH croissantdeeg

Het was altijd zo makkelijk... even een blik croissantdeeg halen bij AH voor als je de volgende dag brunchbezoek hebt, of gewoon zelf graag makkelijk en toch luxe wil ontbijten. De pesto hapjes die Pablo er graag mee maakte hebben menig potluckbezoeker verrast. But all good things come to an end, right..


De receptuur van het croissantdeeg is veranderd, en is nu niet meer vegan... Er zit nu koemelk in. Hallooo dikke misser!

Je kunt je teleurstelling hier doorgeven. En nu maar hopen dat Albert Heijn ook aan goede voornemens doet.

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was idd een foutje, heb het aangepast! Thanks voor je alertheid :)

   Verwijderen
 2. Oeps en wij zijn er vorige week nog gaan halen bij AH in België. Inderdaad was het makkelijk om deze altijd in huis te hebben. Wij strooiden er chocolade druppels in voor we ze oprolden. Spijtig. En ik ga zeker mijn teleurstelling doorgeven en waarom ze steeds van alles moeten veranderen, dat is niet te begrijpen. Als veganisten moeten wij telkens de etiketten goed lezen want zo zie je maar dat het nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo heb ik ook doorgegeven toen ze kokosstukjes voorzien hadden met een sausje erbij. Ik eet alles puur zonder iets erbij. Meteen waren ze een stuk duurder en minder stukjes. Nee, dat veranderden ze niet meer... haha dus wel. Na een paar maanden lagen weer de normale bakjes zoals eerst omdat geen mens ze meer kocht! Ik weet dat het nog goedkoper kan om zelf een kokosnoot te kraken, maar het is pas altijd interessant als ze 35% korting hebben ;-)

  Groeten van Marianne
  Consuminderen met Marianne (blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de klacht doorgegeven bij AH klantenservice. Hun antwoord is dat alleen de etiketten zijn aangepast volgens de (steeds strengere) maatstaven van 2014; dus nu staat er op wat er waarschijnlijk al die tijd al in heeft gezeten: Koemelk. Wat ze nog wel gingen checken is dat het melkeiwit en de lactose onder de 10ppm zit zodat mensen met koemelk allergie geen last krijgen. Voor veganisten heeft AH geen speciale policy en zij kunnen dus ook niet garanderen dat hun producten al dan niet geschikt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de klacht doorgegeven en kreeg als antwoord, dat ze gingen kijken of het onder de 10 ppm zit in verband met melkeiwit en lactose. A.H. heeft geen policy op veganisme. Daarom kunnen wij niet garanderen, dat onze producten geschikt zijn voor deze groep. Dit was het antwoord.

  BeantwoordenVerwijderen