dinsdag 11 januari 2011

Als ik een eigen lunchroom had.....

...dan zou je daar een broodje avocado met tomaat kunnen eten. Een broodje hummus met komkommer en een pita falafel met salade.
Een bagel met tofukruidenspread zou zeker niet ontbreken, evenals een broodje gebakken tempeh. Een tortilla met daarin zwarte bonen, paprika, courgette, maïs en avocado. Een broodje met bonenburger en daarop echte BBQ-saus, augurk, een blaadje sla en een plakje plantaardige kaas. Een taco met Mexicaans gekruid sojagehakt, salade, tomaten en plantaardige zure room. En natuurlijk de VLT: Vega Bacon, Lettuce & Tomato.

Er zouden veel soorten soep op het menu staan, van de bekende tomaten- of pompoensoep tot Indiase groenten- of Thaise Tom Kha soep. Alles geserveerd met versgebakken brood.

Elk moment van de dag zou je verse wafels kunnen bestellen met alle toppings die je maar kan verzinnen. Er is zoveel fruit als je wilt. En dat niet alleen. Er zijn ook pancakes en er is roer-tofei met vega bacon.

Op het menu zou je ook heerlijke empanadas met guacamole, Indiase samosa's met komkommerraijta, loempia'tjes met chilisaus en rijk gevulde portobello paddestoelen vinden.

Uiteraard staan er ook vele soorten gebak op het menu, voor bij de koffie of om mee te nemen. Zoals bijvoorbeeld kokos-sinaasappel, chocolade-slagroomgebak of mooie cupcakes.






Helaas zit een eigen lunchroom er voorlopig niet in. Het zou wel supervet zijn, maar eerst even een diploma halen ;). Wat voor plantaardige gerechten zou jij op de kaart van jouw lunchroom zetten?

8 opmerkingen:

  1. Een veggiedog en een veggieburger. Een broodje gegrilde groente met honingmosterddillesaus. En in de zomer bruschetta. Verder lijkt deze lijst me perfect. Volgens mij zou zo'n lunchroom een gat in de markt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh,, dat zijn ook goede ideeen zeg! Ik zou wel de honing vervangen door iets plantaardigs, zoals agave nectar. Ik hoop dat een vegan lunchroom na mijn studie nog steeda een gat in de markt is, hoewel ik ook heeeeeel blij ben als er voor die tijd al meer plantaardige lunchmogelijkheden bijkomen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben dol op champignonburgers! Ook makkelijk in een lunchroom te maken.
    Ken je baklust? Erg leuke vegetarische luchroom in Den Haag met ook veel vegan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Champignonburgers, nog nooit gemaakt! Is dat een vegaburger met champignons erdoor of een portobello als burger? Lijkt me trouwens beide lekker. Ik ken baklust zeker, zit bij mij om de hoek. Is erg lekker eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het meerendeel wat hierboven staat, plus stukjes quiche, salades, boterhammen met seitan (nog steeds mn favoriete lunch buiten de deur), verse muntthee, sowieso verschillende soorten theeën (met losse theeblaadjes! En zelf je smaken mixen, is nog leuker.), goed gevulde wraps, ontbijtjes (yofu met noten/banaan/cruesli, pancakes, wentelteefjes, bagels, muffins, sapjes (een ontbijtBUFFET dus)...) in de winter vegan chocomelk (met slagroom natuurlijk, ook wij moeten wel eens kunnen zondigen), pasteitjes gevuld met seitangehakt.... En zo eens in de maand open zijn tot een uurtje of 21. Dan serveren we (sorry, heb mezelf er even bij geplaatst, lijkt me namelijk érg leuk, een eetcafé, zoals je weet) de allerlekkerste veggieburgers met frietjes van zoete aardappel (+zelfgemaakte veganaise en tomatenketchup) en een salade wat meer is dan alleen wat sla met tomaat. Zo :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kirsten, wanneer gaan we een ondernemersplan schrijven? ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zeg het maar haha! En nou ja, opzich lijkt het (dat eetcafé) me een heel leuk plan. Maar in hoeverre dat nou haalbaar is...

    BeantwoordenVerwijderen