woensdag 7 maart 2012

Getest: speculoostoetjes van Alpro

Zoals Tine van Veggie Voor Twee al schreef:
"Alpro is bezig met een complot tegen mijn achterwerk"
Ze lanceren namelijk allerlei nieuwe, lekkere producten! Op haar blog las ik over speculoostoetjes die in Nederland bij de Jumbo verkrijgbaar zouden zijn. Nou wou ik daar toch al eens heen, want ik zocht nog cacaopoeder die bio én fair was (en dat hebben ze daar!). Ik kwam er allerlei lekkers tegen, waaronder de felbegeerde desserts:


Eenmaal thuisgekomen kon ik bijna niet wachten tot na het avondeten om te proeven. Ik ken al best wat smaakjes van Alpro / Provamel, ze hebben inmiddels al vanille, cappuccino, chocolade en caramel. Chocolade was veruit mijn favoriet, maar dat zou wellicht niet lang meer duren...


De toetjes komen per vier stuks, makkelijk als je alleen woont, of om mee te nemen. De kleur lijkt op die van caramelvla (als ik het me goed herinner!). Je moet even goed doorroeren, zoals dat gaat met sojadesserts.

En dan.... het moment van proeven. Om in sjieke termen te praten, 'het mondgevoel' is zoals ik gewend was van Alpro toetjes. Helaas vond ik de speculaassmaak niet echt aanwezig. Sterker nog, ik zou bijna denken dat ik een carameltoetje aan het eten was. Omdat ik het zonde vond van het hele idee, heb ik de pot met speculaaskruiden erbij gepakt en het toetje zelf op smaak gebracht. Zo was ie heerlijk! Maarja, dat is niet de bedoeling van die kant- en klare desserts natuurlijk. Als ik naar de ingrediënten kijk vind ik het niet gek dat er geen speculaassmaak aan zit:



Er staat alleen een beetje kaneel bij, de rest van de speculaaskruiden ontbreekt helaas. Het is wel lief van Alpro dat ze er vitamientjes aan toevoegen, maar wat mij betreft mag er wel wat meer smaak bij.

Conclusie:
Teleurgesteld geef ik dit nieuwe product een 4. Omdat het niet voldoet aan de belofte een speculaastoetje te zijn.

6 opmerkingen:

  1. Balen :(

    Wou je even bedanken voor je inspiratie elke keer, dankzij jou zit ik ook aan de havermout en de tofu. Lekker hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee, maar speculoos is niet hetzelfde als speculaas! In speculooskoekjes (van bijv. Lotus) zitten als het goed is ook geen speculaaskruiden, wel kaneel en kandijsuiker oid. Maar kan me wel voorstellen dat het dan heel erg op de carameltoetjes lijkt, da's wel zonde dan.
    Jammer dat ze tegenvielen! toch ga ik ze nog steeds proeven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh! Ik dacht altijd dat speculoos de Vlaamse spelling was... Oeps!

      Verwijderen
    2. Dat wilde ik ook precies toevoegen. Speculoos is wel de vlaamse variant van speculaas maar omdat ze daar geen speculaaskruiden hadden in die tijd dat het ontwikkeld is is er een soort caramelisatie van kandijsuiker en kaneel gebruikt om een soortgelijke smaak te ontwikkelen.

      Verwijderen
  3. Er zit 5% speculoos in, en dat zorgt dan voor de speculoos smaak! Ik vond ze prima naar speculoos smaken hoor, maar als je speculaas verwacht of iets met een heel sterke smaak is het inderdaad een beetje flauw en caramel-ig.

    BeantwoordenVerwijderen