dinsdag 24 september 2013

Romige witte bonenspread


Ik wou iets lekkers op mijn bagel en was witte bonen aan het koken op de ochtend dat ik ook bagels ging bakken. Idee! Van de witte bonen maakte ik een romige spread.

De kosten? 20 cent voor 1 bakje van deze spread. Yummy!






  • 300 gram witte bonen
  • 2 eetlepels edelgist
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1/2 theelepel zout
  • zoveel peper als je lekker vindt

Doe de witte bonen in de keukenmachine en pureer. Voeg alle overige ingrediënten toe en pureer tot een fijne spread. Doe er wat meer water bij als dat nodig is.

Verdeel de spread over 3 bakjes, waarvan je er eventueel 2 kunt invriezen. 1 bakje is dan genoeg voor 2 dikbelegde bagels.

Tip: variëer in de kruiden, neem bijvoorbeeld eens tijm of bieslook in plaats van rozemarijn.

2 opmerkingen:

  1. Mmm, dat lijkt me heel lekker. Ik maak wel regelmatig hummus van witte bonen, maar deze ga ik ook zeker een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen keukenmachine, dus heb ik het met een vorm en (jus)lepel gepureerd en gemixt. Iets meer werk maar het was erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen